Idei de vacanță! Treceți Prutul… pentru DescOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer liber(CONCURS!)

Mă întreabă lumea, știindu-mă născut peste Prut,

”Vitalie, ce aș putea vizita acolo?”

Eu le înșir câteva locuri de interes, le vorbesc frumos despre Chișinău și îi îndemn să treacă Prutul, în special vara. E păcat, le zic. Păcat să fii român, să ai o mașină la dispoziție(deși poți merge lejer cu trenul, cu mașina) și să nu te duci până în Republica Moldova. De regulă, cei cărora le-am recomandat să meargă să treacă Prutul au fost mulțumiți. Le-a plăcut. Mult.

Au venit cu o groază de stereotipuri distruse. ”Moldovenii sunt ospitalieri”, îmi zice lumea surprinsă. De parcă poate fi altfel… Apropo, eu am o problemă cu adresarea asta, ”moldovenii”.

”Pfff! Moldoveni? Nu sunt moldoveni, sunt români toată ziua, de aia v-a plăcut atât de mult acolo, că vă simțiți ca acasă”, le explic eu binevoitor.

Acestea fiind spuse, dragilor, am o veste și mai bună pentru cei care vor să descopere ceva interesant la Chișinău, în Moldova. Am o recomandare care o să vă facă să-mi mulțumiți de un milion de ori. Eu accept mulțumirile, iar recomandarea este mai mult decât gratuită. Vă dau și două bilete moca la festival.

Așadar. Este vorba de un festival de muzică de operă, muzică clasică, așa cum nu ați mai văzut niciunde în lume. Se numește DescOPERĂ – Festival de Muzică Clasică în aer liber și a ajuns la ediția III.

Ce este special la acest spectacol inedit? Faptul că totul are loc într-un amfiteatru natural, la Butuceni, la situl arheologic numit Orheiul Vechi. Nu este departe de Chișinău. Se ajunge relativ bine, iar drumul este destul de bun până acolo. Ei bine, amfiteatrul acesta oferă o sonoritate minunată pentru orchestra simfonică, dar și pentru vocile soliștilor de operă. O să fie oau!

Cum ar fi să ascultați Carmen Burana în natură, cu cerul negru, plin de stele, pe malul râului Răut, într-o zonă naturală unică în Europa? Astfel de festivaluri sunt o raritate.

Sunt și activități care presupun degustare de vinuri, învățarea Doinelor, a dansurilor vechi, dar și(partea mea preferată) – degustarea de plăcinte. În curând tot programul va fi publicat pe pagina lor de Facebook.

Aici, aici și aici găsiți oferte de cazare.

De altfel, în curând, pe acest blog, o să apară un articol despre zona Orheiul Vechi. Am fost acolo și vin cu poze frumoase și impresii și mai tari.

Iar acum, concursul. E simplu!

Dă share la acest articol pe Facebook, trimite-mi linkul cu share-ul să mă conving și câștigi doua bilete la eveniment. Concursul este până pe 10 iunie. Dacă o să fie mai mulți, tragem la sorți! 🙂

Succes!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNicio zi fără sport! Cum am reușit?