Nicio zi fără sport! Cum am reușit?

Din scurta mea experiență de ”fitness addicted” am observat că îi șochez pe oameni când le spun că merg la sală în fiecare zi. Chiar așa e! Număr pe degete zilele din ultimul an când nu am făcut sport.

”Nu este obositor, nu-ți ajung 2 sau 3 zile pe săptămână?”, mă întreabă ei. Răspunsul este simplu. Desigur, fiecare alege pentru sine doza de sport la care poate și vrea să se expună, dar la fel de bine pot întreba: ”cum, chiar mănânci în fiecare zi?”

Să faci sport zilnic nu este o corvoadă, ci o plăcere. Dar trebuie să descoperi plăcerea asta. La un moment dat te obișnuiești atât de mult, că devii dependent. Dar ce mișto sună: sunt dependent de sport.

Mă mai întreabă lumea: ”dar nu te epuizezi? Nu ajungi să fii prea obosit?”

Ha! Credeți că îți permite corpul? Are și el, sireacul, o limită a lui. Dacă nu poate mai mult, nu poate și basta. Dacă face 100 de flotări, mai multe de unde?

Cred că am un an sau chiar doi de merg zilnic la sală și nu am observat să se fi instalat oboseala. E fix pe dos. În loc să obosesc, sunt mai proaspăt, mai energic. Paradoxal, nu?

De ce am început să fac sport zilnic? Ca să-mi obișnuiesc creierul că trebuie, ca să-mi placă și pentru rezultate. Despre faptul că am slăbit fără să țin o dietă, v-am zis aici. Despre alte efecte vă povestesc altă dată.

Io am mers la sală chiar și când eram extrem de ocupat. Găseam 15 minute să fac un pic de mișcare, iar creierul a prins ideea. Bă, ăsta chiar vrea să se miște, nu mă păcălește. Iar nicio zi fără mișcare a devenit realitate.

Dacă vreți să știți de ce nu faceți fitness/sport… Nu, nu este din cauza oboselii, din cauza programului încărcat, din cauza banilor. Lenea. Din observațiile mele, lenea noastră cea de toate zilele ne ține pe loc. Cu ea trebuie să luptați, nu cu oboseala.

Cum am reușit io? Exemplul meu? Iată-l:

ca să învingeți lenea trebuie să vă propuneți să mergeți cel puțin o lună zilnic la sală, cum ziceam, uneori chiar și pentru 15 minute. Când o să vă intre în cap că e o rutină zilnică, o să observați că lenea nu mai este atât de puternică. Pur și simplu trebuie să vă intre în obișnuință, să nu mai puteți fără.

Succes!

În articolul următor, o să vă explic programul meu. Poate îi ajută pe cei care vor să se apuce de sport, dar i-ar ajuta experiența mea.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrimul concert la pian al Nataliei(Video)