Primul concert la pian al Nataliei(Video)

Între el și Natalia a fost dragoste la prima vedere. El a plăcut-o din prima. Ea l-a îndrăgit de la prima notă. Natalia s-a lipit de pian și s-a îndrăgostit de acest instrument așa cum nu am mai văzut până acum.

Încă nu știe să citească un cuvânt foarte bine, îi este greu să ducă o propoziție până la capăt, dar atunci când se așează în fața unui pian, notele de pe portativ capătă sens. Pentru mine e chineză, pentru ea e ceva melodios și ușor de interpretat. A reușit să învețe să citească note înainte să poată citi cuvinte. Iar aci nu poate fi vorba decât de pasiune. Îi place să cânte la pian! Mult.

Are deja micuțul, foarte micul ei repertoriu. Iar la serbarea de sfârșit de grădi a fost prima dată când a cântat cu public: colegii ei de grădi, care nu au mai auzit-o cântând până acum, dar și bunici/părinți/rude.

Aveam un pic emoții. Știu ce cântecele îi plac, pe care le cântă de zeci de ori în șir, pe care doar le-a învățat că așa a vrut. Așa că mă gândeam că emoția de a le fi cântat unor oameni mulți, oameni străini, s-ar putea să o blocheze. Nici vorbă.

Așadar, primul ei concert cu public a fost un succes răsunător. Ziarele nu mai contenesc să-i aprecize virtuozitatea, iar admirația mea pentru acest om mic, care este deja mare(a terminat grădinița) e uriașă.

Mulțumesc pentru concert, micuța mea pianistă și mult succes la școală!

ps: Talentul pentru note muzicale nu-l are de la mine. Io mi-s călcat de elefant pe ureche. E de la Maia, talentata ei mămică. Talentată și modestă. Maia știe să cânte la pian, dar a ascuns acest fapt de mine. Mi-a cântat prima dată de curând, când a apărut pianul în casă. Acum, video, concertul mititel al micuței pianiste și… balerine. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAm fost la Orheiul Vechi. Poze și Vlogul de luni