Sejur fără cusur. Hotelul la care am fost în Turcia

Când am aterizat în Turcia, autobuzul ni s-a părut… groaznic. De fapt, era ok, curat. Problema este că românii cu care călătoream aveau glume de autobaza Obor. Aș fi râs, dar oamenii se luaseră de șofer, de ghid, vorbeau tare. Dacă tot mergeau în vacanță, au început-o din autobuz sau autobază.

 

Așa că atunci când am fost singurii care am coborât la hotelul Lara Barut, ne-am pus în genunchi, ne-am făcut cruce și am pupat ușa glisantă. Glumesc. Dar bucuria era mare că nu vom fi vecini cu acești oameni mult prea veseli. Peste măsură de veseli. A fost mișto în școala generală, cu glumele de atunci. Dar am mai crescut un pic…

Să revenim la hotel. Prima impresie a fost că este unul prea mic. Avea 5 stele, era de tip All Inclusive, dar intrarea era cam ștearsă și nu promitea multe. Drept se zice, nu judeca o carte după copertă. Așadar, nu judeca un hotel de la intrare. Ceea ce a urmat a fost o experiență extraordinară, un sejur de 5 stele fără cusur.

De când suntem părinți mergem în Turcia, la All Inclusive. Este o soluție de vacanță la îndemână pentru o familie cu copii. Resorturile turcești sunt bine administrate, asigurate cu tot ce-i trebuie unei familii. Nu intru în detalii. Cei care au fost la All Inclusive știu că timp de o săptămână stai fără griji. Desigur, dezavantajul poate fi monotonia unei săptămâni în care ești blocat într-un spațiu, iar zilele pot semăna unele cu altele. Asta dacă nu-ți iei niște excursii pe undeva.

Nu a fost cazul aci. Pot spune că după câțiva ani de mers în Turcia am prins cel mai bun, mai frumos, mai de bun gust resort de până acum. Nu este publicitate, că ne-am plătit sejurul din banii noștri.

Ce ne-a plăcut? Liniștea și bunul simț al angajaților. Abia de te așezai la masă, că apărea unul lângă tine. Ce doriți? Ce poftiți? Eram deja amețiți de atâta amabilitate.

– Stați un pic, nu ne-am decis încă. De unde ne luăm suc?
– Nu trebuie să vă luați, vă aducem imediat.

Angajații ne salutau tot timpul, erau relaxați, bine dispuși, nu se grăbeau. Munceau în voie. Nu era aglomerație. Spun asta pentru că am fost în alte hoteluri unde se vedea că angajații erau munciți prea mult și sărmanii nu prea aveau chef. Nici tu nu aveai în aceste condiții. Și programul de seară a fost bine dozat, cu show-uri de zici că erai la Românii au talent.

În afară de intrare, în hotel totul era destul de generos. Nu am simțit nicio clipă aglomerație, îmbulzeală. Aveai loc berechet peste tot, în piscină, la plajă. Te surprindea peluza de iarbă verde pe care mergeai spre plajă.

Ne-am rugat și ne-au dat cameră la parter, cu ieșire spre piscină. O binecuvântare. 🙂

 

Cină la Restaurantul Pisicilor! #dinner #food #fish #pasta #aglassofwhitewine

O postare distribuită de Vitalie Cojocari (@cojocarivitalie) pe

Mâncarea? Da, știu că interesează. Foarte bună și gustoasă. Dacă în alte hoteluri în care am mai fost era multă, foarte multă, dar cu greu găseai ceva gustos. Aici era mâncare de bun simț. Deși nu părea multă, în momentul în care se termina, buf, apărea cineva care o umplea la loc. Și nu erau cozi. Cred că aveau suficienți angajați raportat la numărul de turiști.

Restaurantele A La Carte erau câteva. Turcesc, italian… Am ales unul la malul mării. Bestială ideea. Barbecue pe care să ți-l prepari singur. Îți aduceau și un grătar încins deja unde să-ți frigi carnea. Carnea era bestială, bine maturată, gustoasă. Șașlâkul, un fel de frigărui turcesc/caucazian, a fost delicios. Recomand!

Apropo, erau mai puțini ruși și foarte mulți vest europeni. Englezi, olandezi, norvegieni, belgieni, cred că am auzit și franceză.

Dacă ar fi să vorbesc de dezavantaje, păi, e un pic mai scump decât media hotelurilor din Antalya, unde am fost până acum. Dar presupun că este un preț pe care să-l plătești pentru un sejur fără cusur.

La plecare, în autobuz, spre aeroport ne-am văzut din nou cu concetățenii noștri. Din nou glume, din nou hăhăieli în gura mare. Se pare că și ei au avut un sejur frumos. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleVoi ce ați fi făcut?