Aventuri din Italia. Padova: tarabe, arhitectură, biciclete și gazete

Orașul Padova(sau Padua, cum i se mai zice superbei localități din Nordul Italiei) ne-a întâlnit cu o vreme minunată. Cerul părea pictat, iar piața Prato Della Valle, una din cele mai mari ca suprafață din Italia, era plină de lume. Poza de mai sus nu are niciun filtru. Așa arăta în momentul respectiv cerul peste Padova. #detablou

Cea mai importantă piață din Padova este Piazza dei Signori. Chiar dacă este mai mică după dimensiuni, este totuși Piața Domnilor. O vedeți în poza de mai sus!

Cu siguranță vi se pare ciudată. Nu vă așteptați la o piață în sensul de tarabe, vânzare, haine…

Dar asta e piața. Vă asigur. Suntem în Piazza dei Signori, o zonă deosebit de frumoasă din Padova. O piață străjuită de o arhitectură deosebită peste care domină orologiul cu simbolurile Horoscopului. De ce nu se vede de tarabe și de haine, mă întrebați?

Simplu. Am ajuns în Padova în Weekend, când piața este a celor care vând haine și tot felul de accesorii. Vin cu microbuzele și își întind marfa spre… satisfacția clienților.

Iar turnurile și clădirile din jur abia se văd. CSF? NCSF! Este o tradiție a locului. Tarabe cu haine în Piazza dei Signori.

Deși au magazine doldora de haine în oraș, padovenii, pe care nu i-aș bănui de lipsă de bun gust la fashion, fac shopping printre tarabele pline de haine. Presupun că și prețurile sunt o atracție. Uitându-mă la aceste tarabe, mi-am amintit de Talcioc, o piața din Chișinău. Sau celebrul Obor din București. 🙂

Seamănă. Doar că acolo nu e curat, nu e arhitectura asta frumoasă, nu sunt haine așa de mișto, nu sunt oameni care să-ți zâmbească relaxați, nu se plătește în euro… 🙂

Și ar mai fi niscaiva diferențe. Fiind în centrul istoric al Padovei, nu există asfalt, iar oamenii circulă aproape numai pe scutere sau bicle.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Iată și parcările lor. Un rând uriaș de scutere și bicle. Oare câte mașini ar fi încăput aci? Câteva. Însă datorită biclelor și scuterelor, centrul Padovei este foarte aerisit.

Mă rog, să nu credeți că sunt doar haine expuse. Fix în centru, îmi scapă numele străzii, era un uriaș Talcioc/Obor cu picturi. Unele dintre ele destul de neortodoxe. Câtă vâlvă ar fi stârnit acestea în București?

A doua zi, dis-de-dimineață, am mers să vedem piața fără tarabe. E superbă și curată. De parcă n-ar fi fost niciun Talcioc/Obor pe aci cu doar câteva ore în urmă. Să bei o cafea/un ceai în Piazza dei Signori? Mmmm, ce poate fi mai “felice”?

Apropo, dimineața, duminică, oamenii citesc gazete. Îi vezi pe stradă, frunzărind paginile cu vădită curiozitate. Ce priveliște frumoasă pentru un gazetar dintr-o țară în care aproape că a dispărut printul. Apropo, gazetă este un cuvânt italian. Să știți!

Revin și cu alte aventuri din Italia! Desigur, pe acest blog!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAventuri în Italia. O zi la Bologna(vlog pe COJOCARI.RO)