Aventuri italiene. Zbor și trafic de țigarete

– Ne cerem scuze pentru întârziere, spune însoțitoarea de zbor de la Wizz, dar căpitanul nostru a trebuit să fie schimbat, din motiv…, aici însoțitoarea se încurcă, din motiv că a fost schimbat.

– De asta am stat noi zece minute, fără aer condiționat în autobuz, pe pistă, sub soarele încins?

Pasagerii mormăie supărați. Îi înțeleg. Suntem și noi printre ei. Adulții au rezistat stoic, dar pentru copii a fost mai greu. Era cald, sufocant, chiar dacă suntem la primele ore ale dimineții.

Dar asta e, oamenii se mulțumesc cu o explicație, mă rog, cu o tentativă de explicație și se bucură că întârzierea este de doar 10-15 minute. E low cost, până la urmâ, iar riscurile, cum zic francezii, sunt high. 🙂

După două ore aterizăm la Treviso, pe lângă Veneția. A fost un zbor ușor, fără prea mult deranj. Aci, însă, ce să vezi? Românii sunt opriți de polițiștii italieni și întrebați de țigări.

– Seniora, parli italiano? Sigarette?

Un rând de pasageri din România sunt opriți la ieșire și căutați în bagaje. Noi scăpăm. Poate pentru că nu părem fumători 🙂 , poate pentru că suntem cu copilul.

În autobuz, șoferul strigă la doi tineri care urcă după noi. Le zice ceva de bilete, de abonamente. Ăia au trecut fără să-i arate ceva. Zic, ce chestie! Și în Italia se circulă clandestin pe transportul în comun? Poate, dar nu de data asta. Tinerii se întorc și, civilizat, scot abonamentele valabile din portofele.

Ne continuăm drumul prin regiunea Veneto! Hei, Italia, sono arrivato! Să înceapă aventura. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleExperimentul avocado: vlăstarul! :)