Doamna A.

La toamnă Natalia mea merge la școală. Timpul trece prea repede. Dar despre altceva veți citi mai jos. Despre altcineva, mai curând.

Cred că Dumnezeu ne-a pus mâna pe cap. Am avut una dintre cele mai dulci, frumoase și bune doamne educatoare din câte există pe lume. Așa ceva mai rar. Natalia o iubește enorm și are de ce.

Femeia asta, educatoare cu experiență de o viață într-o grădiniță de stat din București, este dovada vie că la stat, în grădinițe, școli, licee, spitale sunt oameni profesioniști și minunați. La câte se spune și se scrie, mai ales pe Facebook, pe forumuri, nu aș fi crezut în veci că există un asemenea om.

Poate că doar am avut noroc.

La știri vezi atât de des cazuri în care copiii sunt abuzați, bătuți, terorizați la grădinițe… Te apucă panica. Și nu contează că e o grădiniță de stat sau privată. Omul tâmpit e la fel în ambele sisteme.

Faptul că doamna A. a fost educatoarea copilului meu îmi dă speranțe că se poate și în România. Se poate și în sistem de stat. Nu știu cum o fi la școală, dar faptul că femeia aceasta există, este un semn bun, plin de optimism.

Am urmărit-o deseori jucându-se cu copiii, vorbindu-le, învâțându-i, oprindu-i din boroboațe. Doamna A. este un magnet pentru copii. Ei o adoră și reușește să-i strunească fără să le fie frică de ea. Doar vorbă bună, doar cuvinte dulci. Nu știu cum reușește, cred că are talent sau dar de sus.

Așa că, dragi părinți. Cei care căutați o grădiniță bună – indiferent că e la stat sau la privat – căutați o educatoare cu suflet bun. Ea va sta mai mult cu copiii voștri decât voi! Noi am găsit-o.

Noroc și inspirație, că altceva nu știu ce aș putea să vă urez!

Iar acum trebuie să spun cel mai important lucru: mulțumim, doamna A. Mulțumim mult!

ps: Poza este fabuloasă. Este chiar ea, doamna A., cea care în ultimele zile de grădi, zile călduroase de vară, și-a scos copiii să se ude cu pistoale cu apă în curtea grădiniței. Așa ceva putea face doar minunata doamnă A. A pus mâna inimos pe pistol și s-a jucat deopotrivă cu puișorii ei. A fost o lecție de viață.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePoveste pentru Natalia: Aricică