When Vitalie met Maia(am făcut 8 ani de căsătorie)

Ieri, pe 7 august, am făcut 8 ani de când statul, biserica și lumea ne poate numi oficial soț și soție. Eu și Maia mea suntem însă împreună de 16 ani. A fost cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viața asta. Întâmplare care a adus la alta, la fel de fericită și care mă împlinește: Natalia. Fără Maia nu era Natalia. Fără Maia nu eram eu, cel de azi.

8 ani este o cifră care predestinează infinitul. Până când moartea ne va despărți e pentru fraieri, noi o să fim împreună și dincolo de ea.

Acum 8 ani, pe o căldură insuportabilă, am luat-o de mânuță pe cea mai firavă, dulce, minunată și cea mai ochioasă femeie din lume, am urcat-o pe cal, pe avion, am dus-o în brațe. Doar s-o fac să spună da. Și a zis. Era ziua nunții noastre.

Țin minte peluza aia, scaunele așezate la umbră, covorul roșu pe care am pășit încet până am ajuns în fața ofițerului de stare civilă, privirea ei… Ne țin minte pe noi doi. Eram la Purcari, în vinărie. Da, celebra vinărie din Sudul Republicii Moldova. Acolo, pe peluză, sub soarele arzător, înconjurați de mii de butuci de vie se năștea familia noastră. Oficial, cum ziceam.

S-au făcut 8 ani de când ne-am căsătorit și dublu de când ne-am văzut prima dată.

When Vitalie met Maia… Șansele ca s-o întâlnesc erau mici. Ea este din Sudul Republicii Moldova. Eu din Nord. 20 de ani ne-au despărțit vreo 300 de kilometri. Dar într-o zi, când filmam un reportaj în Chișinău, am văzut ochii ăia albaștri și… aia a fost. De atunci suntem împreună.

Pe 3 mai(țin minte data pentru că am știut că ea este EA) am invitat-o în oraș. Într-o zi de 7 august ne-am căsătorit. Într-o zi de 2 august s-a născut fetița noastră.

Tot pe 3 mai am cerut-o în căsătorie. Nu știa de ce o duc în fața teatrului ”Satiricus” din Chișinău. ”Ce să facem acolo?”, m-a întrebat. Eram în trecere prin Chișinău. ”Știu un drum mai scurt”, i-am spus. Dar ajunși în fața teatrului și-a dat seama că drumul ăla era spre inima ei.

”Aici te-am văzut prima dată”, i-am spus. Era emoționată, dar și-a amintit.

When Vitalie met Maia…

I-am dat inelul. L-a acceptat. A spus DA. A fost un DA doar pentru mine. A fost momentul nostru. Maia, la mulți ani! Nouă! Hai cu 9 ani și pe urmă restul vieții!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLa mulți ani, cei mai frumoși și MAI Albaștri ochi!