Am testat imprimanta multifuncțională Epson Ecotank L6190. Vedeți ce-a ieșit… :)

Blogul nostru a primit în teste această imprimantă color Epson. După cum vedeți scris pe cutie, se numește Epson Ecotank L6190. Redacția blogului habar nu are, nu se pricepe la imprimante, chit că sunt multifuncționale, tocmai de aceea descrierea ei va fi după urechiușe. Complet ”atehnică”. O să vedeți mai jos puține explicații(niciuna) despre câți mega-gica-gacica-pixeli are drăcovenia și ce avantaje/dezavantaje are față de concurență. Noi o să vă relatăm doar părerea și experiența noastră din calitatea subiectivă de consumatori normali.

“Jucăria” pentru familie Epson Ecotank L6190 a picat bine din două motive. Se apropie prima zi de școală, eveniment aducător de un trilion de poze. Adică momentul din care Natalia(redactorul-șef al blogului cojocari.ro) își va încerca puterile cognitive în cadrul sistemului național de educație – va merge în clasa pregătitoare. Doi, Natalia nu se simte bine și are nevoie de ceva care să o preocupe, o ”jucărie” nouă.

Ca un părinte responsabil, am dotat copilul cu o foarfecă și l-am pus la treabă, gândindu-mă că va instala imprimanta, iar eu o voi testa.

Nici vorbă. Unde mi-a fost capul? Ca orice copil normal, Natalia a ales cutia în defavoarea conținutului ei. S-a și băgat în cutie cu această ocazie. Cum altfel? Așadar, a trebuit să mă descurc singur. Mai întâi am scos toate dungile astea albastre de pe imprimantă. Pfff. Cine ar fi bănuit că pot fi puse chiar peste tot?

Apoi am citit instrucțiunile. Apropo, ați observat că explicațiile în engleză sunt parcă mai ușor de înțeles decât cele în română? Am citit de câteva ori în română și nu m-am prins. La engleză a mers mai ”easy”. 🙂

Ați umplut vreodată un butoi de vin cu găleata? Nu? Eu am făcut asta în adolescență, acasă. Căram vinul fermentat din butoaiele(poloboacele) pe care le țineam afară și îl turnam în butoaiele din beci. Turnam cu atenție într-o pâlnie, iar vinul gâlgâia umplând polobocul. La fel am făcut și cu sticluțele de cerneală. Le-am întors cu fundulețul în sus, iar ele au gâlgâit în butoiașul imprimantei. Așa cum nu vărsam nicio picătură de vin acasă, așa și aci. Nicio picătură de roșu, galben, albastru, negru pe jos.

Într-un blog cojocari.ro paralel, o imprimantă micuță, frumoasă, cu ochii verzi, dar încă triști, picta cutia imprimantei Epson Ecotank L6190. Frumos, multicolor, plin de imaginație. Uneori mă întreb dacă nu este mai bine să cumpăr câte o cutie goală. 🙂

Dar pentru că există și oameni pasionați de tehnologie în redacția blogului, adică io, am decis că trebuie să execut o aroganță. Ce am făcut? După ce am terminat de instalat multifuncționala, am descărcat aplicația Epson pe mobil. M-am conectat la imprimantă prin Wi-Fi, am găsit în Cloud niște poze cu toată redacția blogului și… print!

Mă rog, a fost oleacă mai complicat. Dar dacă noi ne-am descurcat, garantez că pot și alții. Imprimanta este intuitivă, iar acolo unde inginerii au complicat lucrurile, vă ajută instrucțiunile de pe display. Eu, de pildă, mi-am prins urechile în căutatul imprimantei pe Wi-Fi. Greu am înțeles că trebuie să o caut de parcă ar fi un router Wi-Fi! 🙂

Când a văzut că e rost de poze colorate, drăguțe, de familie, redactorul-șef a renunțat brusc la cutie și s-a pus pe așteptat fotografiile. Pe măsură ce ieșeau, zâmbetul reapărea ușor-ușor pe fățuca ei frumoasă.

Acestea sunt primele poze pe care le-am imprimat. Aveți toată redacția blogului cojocari.ro. Directorul general – Maia; redactorul-șef – Natalia și băiatul care instalează imprimanta, duce gunoiul, spală mașina, repară mașina, schimbă becul și alte atribuții tehnice – io.

Acum așteptăm să se facă Nati mai bine și să facem poze frumoase în prima zi de școală. Avem o imprimantă, niscaiva culori turnate în poloboc, ceva hârtie de fotografie… Să ne auzim sănătoși!

Apropo, până pe 15 octombrie, imprimantele Epson cu sistemul acesta, Ecotank, dau bani înapoi în promoția de cash back. Adică până la 540 lei. Cum se face asta? Vedeți aci: https://www.epson.ro/viewcon/corporatesite/cms/index/12835/. Tot Epson oferă 3 ani garanție și spune că reprezintă de 3 mai multă garanție decât e media din piață.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNatalia merge la școală în clasa pregătitoare! Dacă am emoții? Pff...