Programul nostru de seară

Când ajung acasă, Natalia lasă totul baltă. Dar absolut totul. Îmi sare în brațe și… începem. Programul este stabilit la secundă.

Nici Trump nu are un asemenea program atât de bine structurat. Totul este bine pus la punct. Mai întâi spălat, mâncat, schimbat… Pentru activitatea asta am la dispoziție fix 15 minute. Ca la pușcașii marini, nimic în plus.

Când sunt gata, oricât de dificilă mi-a fost ziua, trebuie să fac față asaltului. Că Nati are energie, nu glumă.

Programul nostru de seară include:
10 minute de discuții despre cum ne-a fost ziua. Io nu trebuie să o plictisesc mult. Dacă am ceva spectaculos de zis, bine, dacă nu, trecem la lucrurile cu adevărat relevante: ce a mâncat, dacă a dormit, ce a învățat nou, cu cine s-a jucat?

15-30 de minute de dans. Playlistul pentru zbânțuială îl face Natalia. Nu are încredere în opțiunile mele muzicale. Din fericire, nu mă mai chinuie cu cântecele despre tot felul de broscuțe, pisicuțe și cățeluși. Ce aude la radio, în mașină și îi place, aia cere. Marea problemă este să-mi dau seama ce cântecel vrea? ”Aia, tati, cu lucky”, iar eu trebuie să ghicesc. 🙂

30 de minute de ”glume”. Așa numește Natalia modul meu de a ne juca împreună. O arunc spre tavan. O și prind. Apoi o țin de picioare cu capul în jos. Apoi o rotesc, apoi o mai arunc de câteva ori. E cel mai dificil punct al programului de seară. Natalia reușește să crească uimitor. 20 de kilograme de copil agil, abil și care se zbate în mâinile mele nu sunt ușoare. Nu-mi trebuie sport.

Dacă mă țin picioarele, după ”glume” urmează ”dă-te jos de pe mine”. E un alt joc inventat de Nati. E un fel de rodeo. Se urcă în spate, iar eu trebuie să o dau jos. Credeți că este simplu? De unde? Ea vrea să fie trântită la podea. Dar nu imediat. Și nu tare. Iar aici este treaba calului, pardon, a părintelui să le împace pe toate.

După asta urmează 7-8-9 ore de somn. Acum depinde când se termină jocurile. Natalia se culcă, iar eu pic lat. Și vecinii, probabil.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePoveste unui zbor... low cost