Haterii

”Nu vreau să fac proiectul ăsta pentru că mi-e frică de ce ar putea spune lumea”, fraza asta o aud tot mai des. Oameni în toată firea se tem să se apuce de un proiect nou, se tem să iasă în față, stau și se plafonează pe același loc/job deși au un potențial uriaș. De ce? Simplu, pun mult preț pe gura lumii.

Nu vor să fie ținta haterilor. Ei simt că nu vor putea duce prea mult o stare de disconfort psihologic și preferă să nu facă nimic. Vorba aia, când nu faci nimic, nu ai cum să greșești.

Din proprie experiență pot spune că Facebook-ul a devenit un rai pentru hateri. Sunt mulți și au o plăcere sadică să comenteze urât. Este greu să reziști tentației să le răspunzi așa cum merită, dar e cea mai mare greșeală pe care o poți face.

De regulă, nu trebuie să le dai satisfacția asta. Nu hrăni haterul! Chestia este că el își ia energie din furia ta. Ingoră-l și încet, încet, el va dispărea, va pleca spre alte victime. Durează, dar este cea mai eficientă armă.

Știți ce e rău? Faptul că unii s-ar putea să aibă niște sfaturi, critici, observații utile. În viața reală sau pe Facebook. Dar cum să-i deosebești pe cei bine intenționați de cei care o fac doar din maximă pasiune haterească?

Adevărul este că haterii sunt doar zgomotul care are menirea să te destabilizeze emoțional, psihologic. Dacă și-ar fi aplecat urechea la ceea ce spun haterii, nu știu dacă Mark făcea Facebook-ul, nu știu daca Bill făcea Microsoft-ul, nu știu dacă Elon făcea PayPal-ul…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDistracție la Petshop(Vlog cu Natalia)