Moș Crăciun și… nervii săi.

Eram pe banda mea, mergeam înainte. Mult zis mergeam. Era atât de aglomerat, că nimeni nu avea nicio șansă să se urnească din loc. Stăteam mașină lipită mașină într-o uriașă parcare pe bulevardul mare. În dreapta mea și-a făcut apariția Moș Crăciun. Venea de pe o bandă laterală, pe unde a ocolit toată coada de mașini care stătea la semafor și, desigur, voia să se bage în fața tuturor. 🙂

Moș Crăciun era un bărbat trecut bine de 50 de ani, gras, cu o barbă lungă, căruntă. Era chiar mai obez decât în reclama Coca Cola. Singura diferență, nu conducea o sanie, ci un SUV. Părea să se grăbească în Laponia pentru că a băgat un colț din botul mașinii sale în minusculul loc dintre mașina mea și cea din față.

De regulă, îi las pe oameni să treacă. Știu că astfel îmi aduc modesta contribuție la descongestionarea traficului din București. Doar că aici a intrat în coliziune nesimțirea de care a dat dovadă Moș Crăciun cu ideea mea de toleranță.

Când am văzut că nu știe să se comporte în trafic și mă sfidează, atât pe mine, dar mai ales pe ceilalți de la coadă pe care i-a ocolit, am zis că nu-l las.

Credeți că a contat?

Am mers un pic în față când s-a mișcat coada, să-i arăt că rămâne acolo cu toată nesimțirea lui, dar a tras tare de volan. Era să mă lovească. Oau, ce puteam să fac? Accident cu Moș Craciun? Nu mai pup cadou la sfârșitul anului.

Stați să vedeți ce a urmat. Moș Crăciun a început să înjure, mi-a arătat un deget și nu era ăla arătător în semn de dojană. Eram de-a dreptul șocat. Ce naiba e cu omul acesta? Trase atât de tare de volan, că mai avea un pic și îmi lovea mașina. M-am lipit cât am putut de un Logan din stânga mea. Mi-am cerut scuze și i-am arătat că îl aveam pe Moș Crăciun țăcănit în dreapta.

L-am lăsat să treacă, evident. Am lăsat de la mine. Nu mai aveai ce educație să-i faci după o viață de om.

La următorul semafor m-am nimerit să fiu, culmea, în dreptul lui Moș Crăciun. Nu ajunsese prea departe. Stătea din nou la coadă și forța intrarea în fața unui alt șofer.

L-am intrebat ce face? Iar pe buzele lui s-a citit o urare. Vă asigur că nu era Ho-ho-ho, Crăciun fericit!

Ps: dacă îl vedeți pe Moș Crăciun într-un KIA Sportage, grijă mare. Nu are niciun cadou! 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAntrenorul