Natalia a participat la concursul de selecție organizat de Școala de tenis ”Simona Halep”

– Natalia, mergem la preselecția de tenis, la Simona Halep?, am întrebat-o pe micuța mea sportivă.
– Daaa, a fost răspunsul entuziasmat.
– Nati, dar cine este Simona Halep, știi?, am fost eu curios.
– Păi, este cea mai bună din univers la tenis, mi-a explicat ea serioasă.
– Normal că din univers. E cea mai bună! Da!

De câteva săptămâni, poate chiar de o lună, Natalia a decis să pună flexibilii și tutu de balet în cui. A decis, iar noi i-am respectat decizia. Am stabilit, totuși, că trebuie să facă un sport și am întrebat-o ce anume. Fără să se gândească prea mult, ne-a zis, tenis.

Nu știu cum, nu știu cine ne-a dat două rachete mititele de tenis și o minge ușurică de plastic. Acestea au ajuns la noi în casă. Natalia a început să se joace cu ele. Venea la noi și trebuia să facem campionate pe care doar ea le câștiga. Logic. Nu am spart prea multe lucruri prin casă, dar ne-a fost clar ce preferințe are.

Așadar, baletul s-a transformat în experiență și Natalia a schimbat foaia. I-am găsit un loc pentru a face inițiere în tenis, un loc unde am mers de două ori pe săptămână, cum ziceam, aproape o lună. Asta până când am văzut anunțul. Anunțul care spunea că Școala de Tenis “Simona Halep” face preselecții la Stejarii Country Club al lui Ion Țiriac. Zis și făcut, mergem!

Încântarea Nataliei nu avea margini. Eu eram ușor speriat. Ce legătură are baletul cu tenisul? Dacă nu trece și va fi dezamăgită?

Concursul s-a anunțat sâmbătă. Când am ajuns, am fost… surprinși de numărul de copii veniți. Uh, interesul era mare, erau destul de mulți, adică o concurență uriașă. Asta e, cel puțin Natalia va căpătă experiență. Văd eu cum îi dau vestea dacă nu o selectează.

Concursul a fost relativ simplu. Copiii au avut de prins și de aruncat mingi de tenis. Apoi au alergat un pic. Momentul cel mai important a fost când copii au dat cu racheta în mingi. Cu sufletul la gură m-am uitat cum lovește Nati, iar mingea… mingea… trece… daaaa… trece plasa! A dat de câteva ori. La ultima minge, unul din antrenori i-a spus: ”acum dă tare”. Și Nati l-a ascultat. A dat atât de tare… că mingea nu doar că a trecut fileul, a zburat hăt pe un balcon, la etaj.

– Îmi pare rău, nu am vrut să dau așa de tare, s-a simțit Nati vinovată.
– Nu-i nimic, e chiar bine, a încercat să o liniștească antrenorul privind uimit după minge.

Nati s-a uitat spre mine cu privire vinovată, dar râzând și a ridicat mâinile în semn de ”ai văzut, ce era să fac, am dat tare!”

A venit apoi la mine. Ne-am lăsat datele de contact și am plecat. La Stejarii Country Club părinții cu copii veneau în valuri…

Am zis că nu o să fie nicio tragedie dacă nu ne iau. Natalia era convinsă că a făcut ceva rău când a dat mingea aia tare de tot. Dar a venit mailul și… Natalia a fost selectată.

Ce voiam să vă zic, deci, timp de un an va merge la Școala de Tenis Simona Halep. Asta da, veste! 🙂

Bravo, Natalia! Acum înțeleg și eu ce legătură este între tenis și balet. Baletul este un antrenament extrem de dificil. Baletul întărește picioarele, abdomenul, chiar și mâinile. Baletul, deci, a pregătit-o pe Nati pentru tenis. Să vedem ce se întâmplă în continuare! 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDe ce nu învățăm nimic din cazurile tragice din spitale? (Private sau de stat)