Omul căruia îi faci un bine și după aia nu te recunoaște pe stradă

sursa pozei: stock.adobe.com

Sunt profund uimit.

Deși, poate că nu ar trebui.

Oamenii sunt diferiți și unii au anumite trăsături, să le zicem, ciudate. Cu toate acestea, nu-i înțeleg. Să vă povestesc un caz.

O veche cunoștință pe care nu am văzut-o, care nu a dat de veste de vreo 15 ani, m-a contactat într-o zi: ”Vitalie, ajută-mă!” Nu aveam cum să-l refuz. Chit că asta a însemnat timp pierdut. Ajut oamenii în astfel de situații. Știu cât de greu este să vii în București, să nu știi nimic și pe nimeni.

Pe vremuri, am fost ajutat la rândul meu de prieteni și de oameni complet străini. Așa că mă simt obligat să întorc binele ”Carmei” în spiritul unei compensații universale.

Așadar, l-am ajutat. Și-a rezolvat problemele. Am stabilit că ne mai auzim, că ne scriem, că ne întâlnim, ținem legătura… Ceea ce nu s-a întâmplat. Nu am reușit să găsesc persoana respectivă. Nici pe Facebook, nici pe telefon. De parcă a intrat în pământ. Prietenii comuni nu știau nimic. Mi-am făcut griji, bă, oare o fi ok?

Da, este ok. E bine, s-a angajat. Stă în București, la câțiva pași de mine. De unde știu? În ultima vreme am văzut persoana respectivă de câteva ori prin oraș. Și de fiecare dată s-a făcut că nu mă observă. Efectiv a trecut pe lângă mine. Știți senzația aia pe care o ai că oamenii te-au văzut, dar se fac că nu te observă? Aia e.

Sunt profund uimit. Ce ciudățenie a caracterului îi face pe unii oameni să fie anume așa? Evident că te întrebi dacă ai făcut ceva greșit și i-ai deranjat. Evident că ești contrariat. Evident că habar nu ai cum să reacționezi… 🙂

Ca să echilibrez articolul, trebuie să spun că există și oameni de alt tip. În dimineața asta mă sună un amic vechi, fost coleg de liceu. Zice: ”Vitalie, mai ții minte când ți-am promis aia?” Uitasem. Pe naiba, s-a întâmplat acum o lună și din start i-am zis că nu contează dacă nu reușește. Omul, probabil din alt aluat, a ținut minte, s-a simțit obligat și zice: ”am rezolvat”. Ei bine, se poate și așa.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleSportul pe care Natalia l-a făcut de 3 ani: Baletul! (VLOG)