Sportul pe care Natalia l-a făcut de 3 ani: Baletul! (VLOG)

Primul sport pe care l-a făcut Natalia când a început să înțeleagă, să meargă bine, să se coordoneze(de la 3 ani) a fost… baletul. Veți spune că nu e un sport, că e dans, dar greșiți. 🙂 Exercițiile de balet sunt atât de complicate și dificil de executat, că 99 la sută din populația lumii ar pica leșinată după primele minute de antrenament. 🙂

 

Nu vorbesc de elasticitate, mobilitate, deși sunt esențiale. Pur și simplu. este de-a dreptul greu.

Știam despre balet foarte puține lucruri până să se apuce Natalia. Chestii atât de elementare, că nu le pot numi cunoștințe. Știam de Balșoi, de Maia Plisețcaia și fusesem de câteva ori la spectacole de balet, dar nu eram un mare fan. Asta până am văzut cât de mult se muncește și ce frumoase sunt rezultatele. Natalia m-a învățat toate astea.

 

Am dus-o, cum spuneam aici, ca să-și întărească musculatura. Avea nevoie de picioare puternice, după ce a trecut prin niște kinetoterapie de la vârstă mică. Rezultatul a fost foarte frumos. Dacă face șpagatul? Da, face. Dar nu asta este cel mai important. 

 

Fac sport regulat, in fiecare zi. Efortul este prietenul meu bun. Însă în seara în care Natalia a început să-mi arate exercițiile pe care le face la balet, cele care țin de abdomene, picioare, am căzut lat. M-am dat bătut, în timp ce ea continua să le facă surpinzător de lejer. De fapt, nimic surprinzător. Baletul a făcut-o tare ca granitul. Iar voi ziceți că e dans. 🙂

Zilele trecute a făcut vreo 8 flotări în pumni și mi-a căzut maxilarul pe jos… Am pus-o pe seama baletului. Cine știe ce-i mai învață pe acolo.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui sport care să vă tonifice copilul, să-l facă zvelt și puternic în același timp, baletul pare perfect pentru asta.

Deși, după 3 ani de mers de două ori pe săptămâna la balet, Natalia a decis, iar noi am acceptat, să treacă la tenis. Ce are în comun tenisul cu baletul? Hm, multe, dar asta este o nouă poveste, o nouă postare pe blog.

 

Pe undeva regret că Nati a lăsat baletul. Totuși, a luat ce e cel mai bun din acest ”dans”. Are forță, are agilitate, are mobilitate. Pe de altă parte o înțeleg. Are un temperament care o face să fie mereu în mișcare și, deocamdată, tenisul se pliază pe ceea ce-i place să facă.

 

Mai jos este și vlogul pe care l-am filmat de curând, la ultimul spectacol de balet al Nataliei. Apropo, dacă sunteți curioși, Natalia a mers la Casa de Balet toți acești trei ani, la aceeași profesoară, la Andreea, undeva pe Calea Dorobanților! O dulceață de profesoară.

 

Acum, vlogul cu baletul inegalabil al Nataliei pe marea scenă. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleGenerația de astăzi...