Am fost cu Natalia la filmul ”Spărgătorul de Nuci și cele Patru Tărâmuri”


Spărgătorul de nuci, în rusă – Șchelkunchik, este probabil cel mai frumos spectacol de balet care a fost creat vreodată. L-am văzut de câteva ori și o să-l mai văd, cu siguranță, pentru că Natalia este îndrăgostită de el. Tradiția de Crăciun spune că trebuie să ne delectăm cel puțin o dată cu Șchelkunchik.

Până acum l-am urmărit: la televizor, pe calculator, pe tabletă, pe telefon, la teatru… La cinema nu reușisem. Iată însă că minunea s-a întâmplat. Acum câteva zile am fost la ”Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri” inspirat din basmul minunat, garnisit cu muzica divină a lui Ceaikovski.

Nu o să vă dezvălui prea multe despre subiect, ca să nu vă stric plăcerea de a merge la cinema. Vă spun că dacă ați văzut baletul, dacă știți povestea, fiți liniștiți, nu este o transpunere a basmului pe ecran.

Chit că are o notă foarte mică pe IMDB, 5.6(șocant de mică), eu judec mai mult după reacția Nataliei. Nu s-a dezlipit de ecran de la început și până la urmă.

Scenele cu șoarecii, momentele tensionante din film au fost savurate de Nati cu multă… frică. Poate pentru că era 3D. 🙂 La început își acoperea ochii. Apoi m-a rugat să o iau în brațe. Pe urmă s-a ascuns după scaun și se ițea din când în când să vadă dacă a trecut pericolul.

Efectiv aveam impresia că am dus-o la un film de groază pentru copii. Când am văzut că trăiește atât de intens producția, i-am sugerat să plecăm. Refuzul ei a fost categoric. Nu voia să plece nici în ruptul capului. La final s-a bucurat mult când forțele binelui au învins.

Așa de tare s-a bucurat, că nu voia să iasă nici când au început să curgă titrajele. Încă mai spera că vede un șoricel, un soldățel. Concluzia: în ciuda notei extrem de slabe, dacă aveți o fetiță/băiețel care iubește poveștile întortocheate și cu suspans, frumos ambalate în balet, acoperite de sunetele genialului Ceaikovski, ăsta este filmul. E testat pe Natalia! 🙂

La final am întrebat-o:
– Nati, ce ți-a plăcut la film?
– Mi-au plăcut șoriceii… :))))

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePovestea celui mai bun om. Bunelul!