Tatăl jucătoarei de tenis

Așadar, Natalia este deja spre finalul primei luni de antrenamente la Școala de Tenis ”Simona Halep”. Până acum a invitat jumătate de București la primele ei meciuri și și-a stabilit scopul, să fie mai bună ca Simo. Habar nu am cum are de gând să o facă, dar la cât de încăpățânată este, nu-i mai zic nimic. Nu am chef să o supăr.

Cert este că dacă ajungem pe un teren de tenis, nu o mai scot de acolo. Ce să-i fac? Leoaică, fix ca mama ei. Mă chinuie de mă rupe, pic din picioare, mă rog de ea să mergem acasă. Nicio șansă! Ce poate să facă tatăl unei jucătoare de tenis? Hashtag rezist! Rezistă și aleargă după minge, chit că habar nu are să joace tenis.

Partea bună, Nati are un forehand puternic. Nici la backhand nu stă rău. Mă rog. Mai are de lucrat o lună, două și după aia o să mă interesez de bilete spre Paris. În mai, din ce am înțeles, sunt destul de scumpe. E Rolland Garros-ul 🙂

Acum, serios. Școala de tenis sponsorizată de Simona Halep este extraordinară. Copiii au parte de un antrenament ca la carte. Antrenorii știu bine ce au de făcut și îi sturnesc pe copii perfect.

Nu știu dacă m-am făcut înțeles data trecută, dar Nati a câștigat o bursă la Școala de tenis ”Simona Halep”. Spun asta pentru că mulți mă întrebau cât costă. Nu costă, se pare că plătește Simo și Ion Țiriac. Ceea ce mi s-a părut extraordinar pentru că nu datorează nimănui nimic. Fac acest lucru pentru niște copii complet străini.

Nu am bănuit vreodată că Nati va avea plăcerea de a juca tenis. Habar nu am avut că drumurile ne vor aduce aici, dar, iată. Se întâmplă. Am ajuns absolut întâmplător la concurs și Nati a reușit să se califice… Ceea ce e, pur și simplu, oau!

În secret fie spus, Natalia este competitivă. Foarte competitivă. Mereu prima, mereu în față, mereu să învețe ea cum se face și cum se drege… Lucru care o ajută să evolueze, dar sper să nu o descurajeze când o să apară anumite probleme. Meciuri pe care o să le piardă, greutăți la antrenamente și altele. Sper!

Altfel, treaba merge strună. Nu pot să spun decât, Hai, Simo! Nati este încântată de tine, a primit și tricoul cu fața ta, iar la ultimul antrenament nu a vrut să meargă dacă nu o îmbrăcam în tricoul dăruit de tine.

În loc de încheiere. Acum o săptămână, la antrenamente a apărut Ion Țiriac. S-a dus spre copii și a început să le vorbească. Știu că i-a fost greu să nu intre în discuție cu Nati. 🙂 Inevitabilul s-a întâmplat. Ion Țiriac a stat de vorbă cu Natalia câteva minute bune.

– Nati, ce ați vorbit atâta amar de vreme?, am fost eu curios după aia.
– E, tati, ne-a zis că suntem niște puișori, iar eu i-am spus că nu-mi plac găinile. Nenea m-a întrebat de ce, iar eu i-am spus, dacă mâncăm o găină întreagă o să ne ciupească de stomac…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCâteva lucruri pe care nu ți le spune nimeni când devii părinte...