Voi unde mergeți la sală? Iată o recomandare testată de mine!

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Vitalie Cojocari (@cojocarivitalie) pe

Voi unde faceți sport? În sufragerie? În parc? Sau mergeți la sală?

Nu e nicio problemă sau rușine să faci sport oriunde și oricând. Oamenii se cramponează de sala de forță de parcă ar fi un loc unde lucrurile se întâmplă de la sine. Cineva le toarnă licoare fermecată, iar mușchii cresc, abdomenul se betonează, picioarele se tonifică.

Astfel de inși trăiesc o mare deziluzie când vin la sală, trag de ei de vreo câteva ori și… apoi nu mai calcă pe acolo niciodată.

E bine să faci sport până și în sufragerie sau în parc, doar să faci naibii ceva mișcare. Să-ți ridici fundul ăla mare de pe canapea și să te miști, că ți-au rămas mici toate hainele din garderobă. 🙂

Cu toate acestea, avantajele unei săli nu pot fi neglijate. La sala de forță, în clubul de fitness totul este construit, aranjat, gândit să te miști. Ai aparate, greutăți și, foarte important, instructori(sau poți găsi pe cineva care să te învețe una alta).

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Vitalie Cojocari (@cojocarivitalie) pe

Sunt zi de zi(de vreo 2-3 ani fac asta, am și pierdut numărătoarea) la sală. Am început să fac mișcare când Natalia, fetița mea extrem de agilă și sportivă, mi-a spus cu vocișoara ei serioasă: ”tati, trebuie să faci sport ca să nu îmbătrânești, că dacă îmbătrânești, mori, și eu nu vreau, îmi doresc să fim împreună toată viața”. Prin gura copiilor, de multe ori, ne vorbește chiar Ăl de Sus! Nu puteam să-I ignor sfatul blând. 🙂

Am făcut această introducere lungă pentru că voiam să vă recomand o sală.

Am descoperit-o de curând și mi s-a părut fantastică. De ce? Simplu, are suflet.

”Ce suflet îi trebuie unei săli? Bă, Vitalie. Aberezi. Merg la sală, trag de mine, scot mușchii la iveală și aia e…”, o să spuneți unii dintre voi.

Succes! 🙂

Dar să știți, când vrei să te apuci de sport, ai nevoie de o motivație solidă. Altfel o să lași baltă totul în câteva zile. Dacă ai prins o sală proastă… Adio, motivație! Uneori, atmosfera este mai mult decât importantă. Este totul.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Vitalie Cojocari (@cojocarivitalie) pe

Dar să revenim la sala despre care vă zic. Pot să vă spun cu mâna pe inimă că m-a șocat faptul că instructorii m-au salutat pe nume din prima zi. Ce să zic? E plăcut să vii la sală și să găsești o atmosferă prietenoasă. Toți oamenii să se cunoască între ei. Să se salute.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Vitalie Cojocari (@cojocarivitalie) pe

Și nu doare personalul! Sălile, de regulă, au o mare problemă. Adună dubioșii planetei. Ei bine, patronul mi-a arătat un anunț la intrare pe care scria ”ne selectăm clienții”. Altfel spus, pa, dubioșii! Clienții strâng mereu greutățile după ei. Nu trântesc, nu-și vorbesc urât. Sunt civilizați și respectuoși.

Apropo, dacă ești începător și te antrenezi după ureche, fără pic de documentare și fără instructor – nu ai făcut nimic. Chiar și cei mai mari sportivi au nevoie de antrenor, doar tu te descurci ”de unul singur”. Ei bine, la sala asta am descoperit că există mereu cel puțin 2 instructori care te pot ajuta în orice moment fără nicio plată suplimentară.

Să nu uit, au și piscină. Una semiolimpică de 25 de metri lungime. Ce mi s-a părut tare: piscina este dotată cu un sistem de filtrare UV a apei. Un loc bun pentru copii.

Apropo, la sala asta am făcut cunoștință cu Răzvan. Am povestit despre el și pe facebook.

Răzvan a început destul de târziu să facă sport. Spre 40 de ani, parcă! Cu toate acestea, rezultatele lui sunt uimitoare. S-a schimbat complet de nu-i poți ghici vârsta și participă la campionate de fitness, culturism. Asta ca să le fie rușine celor de 20 de ani cărora le dispare suflul după ce urcă un etaj pe scări. 🙂

Ce să vă mai zic? M-a impresionat plăcut acest club. Ah, da, am uitat să vă spun cum se numește: Alexandreea Club. Dacă vreți un sfat, încercați să negociați tariful, nu cred că este bătut în cuie. S-ar putea să aveți surprize plăcute! Mai rar întâlnești patroni atât de civilizați și deschiși.

Hai, să vă văd sănătoși și… la sală! 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleTatăl jucătoarei de tenis