Moș Nicolae la Natalia (VLOG)

De mai bine de o lună, înainte de culcare, la trezire, când o duceam la școală și de vreo nșpe ori între aceste momente importante ale zilei, Natalia mă întreba când vine Moș Nicolae. Cu această ocazie am avut revelația că la vârsta de 6 ani timpul se împarte altfel.

În zadar îi spuneam că vine în dimineața zilei de 6 decembrie. Pfff, șase e o cifră oarecare. Natalia voia să știe dacă nu cumva vine acum sau cel târziu mâine. Ce depășea mâine era mult prea departe din punct de vedere temporal. De fiecare dată când negam informația certă din căpșorul ei că Moș Nicolae vine mâine părea dezamăgită. 🙂

– Când vine Moș Nicolae?, cam așa începea orice discuție cu Nati.
– Nati, Moș Nicolae vine în dimineața zilei de 6 decembrie, o făceam eu pe importantul.
– Dar când este 6 decembrie, azi?, mă aducea imediat Nati cu picioarele pe pământ.
– Nu, eram eu disperat.
– Mâine?, nu se lăsa bătută Nati.
– Nu, îi spuneam eu crâncen încercat.

Încercam să-i spun că mai sunt săptămâni, zile… Nicio șansă. Trebuia să fie cel târziu mâine. 🙂

Bine măcar că pregătirile au fost reușite. Nati i-a pregătit Moșului și un toiag. De fapt, un băț pe care îl găsise în parc și îl colorase de ceva vreme. A anunțat răspicat că dacă Moș Nicolae nu ia toiagul pe care îl lasă lângă ghetuțe, nu va mai crede în Moș!

Evident că bătrânul l-a luat, iar credința Nataliei în Moș Nicolae este acum de nezdruncinat. Apropo, am aflat niște lucruri noi de la Nati despre acest Moș care aleargă în noaptea de 5 spre 6 decembrie să pună cadouri în ghetuțe. Se pare că este român.

Asta mi-a zis Natalia. Vedeți și Vlogul de mai jos filmat cu această ocazie. Eu i-am fost Moșului doar un ajutor mic în povestea asta.

Apropo, spre deosebire de Nicolae, Moș Crăciun nu e român. E de undeva de la Polul Nord. Știe Nati. Urmează să scriem și scrisoarea pentru el. Nati a și început să mă întrebe de o sută de ori pe zi: “când vine Moș Crăciun?” 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCaz real într-o școală din București: Un părinte a bătut profesorul de sport