Ne-am jucat pentru prima dată pe PlayStation – PS4(Vlog)

Discutam cu un coleg despre jocuri, despre console, despre copii.

Îi cumpărase băiatului său o consolă PS4. Mi-a zis că a dat vreo mie de lei. Am aflat cu această ocazie că până pe 28 decembrie e nuș’ce promoție – o consola PS4 Slim 500 GB costă aproape 950lei, iar un joc Spider-Man – aproape 140lei.

Dar să revin la discuție:
– Ce bucurie i-am făcut… A pus mâna pe telefon, și-a sunat colegii, i-a invitat la noi.
– Dar ce jocuri i-ai luat?, l-am întrebat eu.
– Păi, este mic, jocuri din astea, care să-l ajute, să-l inspire. De exemplu, Fifa.
– Și cu timpul pentru joc cum faci?
– Simplu, i-am zis că atunci când are teme de făcut, când are chestii importante, se ocupă de ele. Stă la PlayStation când vrea să se relaxeze. În weekenduri, în timpul vacanțelor, dar mai ales acum, de Crăciun, când o să stea acasă.
– Și cu timpul de ieșit afară cum faci?
– Sigur, iese, se joacă. Dar are nevoie și de momente din astea, de joacă în casă. Să-i vină un prieten. Cum făceam și noi, pe vremuri. Cu jocurile alea care se încărcau o sută de ani. Știi? În plus, vreau să mă joc și eu cu el. M-am și jucat zilele trecute Fifa pe flotări. Mă dor mâinile de la câte flotări am făcut. M-a bătut…

Am fost uimit de încântarea aproape copilărească a colegului. Un bărbat în toată firea, cu ochi de copil, povestind despre PS4. 🙂

Așa că, în momentul în care am căpătat un PS4 și l-am adus acasă pentru câteva zile, am fost foarte curios să văd cum reacționează Natalia. Nu s-a jucat niciodată cu PlayStation, nu a interacționat prea mult cu jocurile pe calculator, de pe telefon.

Spre surprinderea mea, a fost mai mult decât încântată. I-a plăcut enorm. Am și găsit două jocuri potrivite pentru vârsta ei. Unul în care trebuia să dăm de mâncare unor oițe, să le ajutăm să zboare. Da, oițele zburau.

Al doilea joc a distrat-o și mai mult. Se numește Overcooked și urma să ajute doi bucătari să toace niște varză și roșii. 🙂

Ce poate fi distractiv în treaba asta? Habar nu aveam. Nu credeam că mă voi distra atât de mult cu Nati, seara, împreună, cu niște joystick-uri în mâini, lângă bradul împodoit, plimbând oițe și tocând varză.

A fost o experiență plăcută. Mi-am amintit de copilăria mea, când am căpătat jocul ăla cu Mario. Ce distracție a fost pe capul meu. Acum lucrurile au evoluat atât de mult. Jocurile pe calculator, pe consolă nu se compară cu ce aveam noi.

Apropo, am făcut și un vlog cu această ocazie. Iată-l:

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleMoș Crăciun există? Ce contează, atâta timp cât există cadourile! (VLOG)