Povestea Bradului 2018

A fost odată ca niciodată. Că de nu ar fi, nici că aș mai povesti pe blogul meu. A fost familia noastră. Iar familia noastră avea o tradiție cam ciudată în ceea ce privește bradul de Crăciun. Îl împodobea cu o lună înainte de Crăciun și îl ținea până în februarie.

Anul acesta nu avea cum să fie o excepție.

Într-o bună zi, când tati avea o zi de concediu, mami a venit cu un sfat(a se citi ordin). I-a adunat în sufragerie pe ceilalți doi membri ai familiei, pe Vitalie și Natalia, și le-a zis:

”Dragii mamei. Eu mă duc cu treabă prin oraș. Voi vă închideți în casă. Ba nu, înainte de a vă închide, tu, tati, dă o fugă până în boxă, scoate bradul ecologic(a se citi din plastic) și împodobiți-l frumos cu Natalia! Dar aveți grijă, nu faceți un vlog, că o să vadă toată lumea cât de nepricepuți sunteți la împodobit brazi!”

”Uraaa, uraaa”, a strigat Natalia, cel mai nepriceput membru al familiei noastre la împodobit brazi.

”Uraaa, uraaa! Bine, mami, așa facem. O să fim atenți, nu o să deschidem ușa nimănui și nici vlog nu filmăm. Că nu vrem să ne facem de rușine pe youtube în fața celor 4645 de followersi”, a mințit cu nerușinare Vitalie, cel mai vlogger membru al familiei.

Și numai că a plecat mami, iată că tati a scos din boxă minunatul brad de plastic, numit pompos ecologic. Bradul a fost instalat cu multă grabă în sufragerie, iar cea mai nepricepută la împodobit brazi s-a pus, evident, pe împodobit.

Desigur, cei doi, Nati și Vitalie, nu au uitat de promisiunea dată mamei să nu facă un vlog și… au început să filmeze unul.

Ce a ieșit nu merită să mai discutăm. Globulețe, jucării, beteală și niște beculețe au fost puse alandala pe brad. Singurul principiu după care s-au ghidat cei doi a fost: să fie mult și multicolor.

Când a venit mami acasă și-a pus mâinile în cap. Bradul era împodobit, vlogul făcut, cei doi obosiți și adormiți.

Noroc că peste o săptămână a venit bunica, iar bradul a fost salvat iremediabil. Adică a fost reîmpodobit, iar acum arată cu adevărat frumos(vedeți poza de la începutul articolului).

Iar eu m-am suit pe o șa de biclă și v-am arătat vlogul extrem de scurt al împodobirii bradului 2018(a se citi, bradul reciclat din 2017). Iată-l:

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCronica serbării de Crăciun la clasa pregătitoare