Super-nesimțirea din sistemul sanitar românesc mai puternică decât stafilococul auriu

foto din Spitalul de Urgență: Bagdasar Arseni București

Citeam ieri o știre AP(Associated Press) despre stafilococul auriu de la Maternitatea Giulești. Jurnaliștii străini spuneau că ar fi vorba de o super-bacterie, una greu de ucis.

Și iar a ajuns România în presa internațională. Și din nou cu o chestie ce ține de copii. Greu ne va mai fi să ne spălăm imaginea asta.

Dar imaginea este una cât se poate de reală. De parcă nu ne lovim de ea când ajungem în spital. Mai jos o să povestesc despre infecția pe care Natalia, fetița noastră, a înhățat-o la naștere. Avea câteva zile și a trebuit să fie înțepată și îndopată cu tot felul de medicamente…

Noi eram cu moralul sub pământ, îngropat la vreo 10 metri. Eram speriați, debusolați. Nu ne venea să credem că ni se întâmplă. Mogâldeața de om, micuță, firavă și fără ajutor avea branulă. 🙁

Șocul și mai mare a fost când personalul spitalului(apropo, nu era maternitatea Giuleși, ci Polizu) ne-a acuzat că am fi îmbolnăvit copilul. Noi, părinții. Încă o piatră pe sufletele noastre chinuite de suferințe. ”Mama ar fi avut ceva în organism”, a sunat verdictul medicilor, care nu au făcut nicio investigație a mamei, nu s-au chinuit să ne explice mai multe. Asta deși mama făcuse analize peste analize pentru a se pregăti de marele eveniment și toate erau bune.

După aia am aflat că și alți copii aveau aceleași probleme. De fiecare dată, altcineva era de vină. Nu spitalul, nu infecțiile nosocomiale!

Acum, la ani distanță, înțelegem că unii medici/asistenți medicali nu sunt doar nepăsători și nu-și spală mâinile cu banalul săpun. Unii dintre ei sunt și brute. Pun o vină cât o piatră de moară în cârca unor părinți care oricum sunt distruși de supărare, tristețe și frică. Dezechilibrați emoțional, oamenii acceptă orice li se spune și își fac procese de conștiință.

Ce voiam să vă zic? Jurnaliștii străini au aflat despre super-bacteria care bântuie prin sitalele românești. Dar jurnaliștii străini nu știu despre super-bătaia de joc, super-nesimțirea din sistemul sanitar românesc. Sau știu?

(Fotografiile cu aceste scaune sunt din spitalul Bagdasar Arseni București)

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePovestea Bradului 2018