Frica de a vorbi în public la copiii de azi (Vlog: concertul de Crăciun al Nataliei)

Când mă gândesc la mine, cel de acum 25-28 de ani, îmi amintesc că eram un copil destul de timid. 🙂 Dacă mă întâlniți azi și vorbesc cam mult, să nu vă duceți după fentă.

Poate pentru că am auzit de un miliard de ori: ”să fii cuminte, să stai în banca ta, să nu vorbești aiurea, să nu spui prostii, să nu te faci de râs.” Nu condamn pe nimeni, dar așa stăteau lucrurile atunci. Eu eram produsul acelei educații. Cam timid, cam prea la locul său. 🙂

Nu i-am dorit asta Nataliei. Am vrut să nu aibă timiditatea pe care cu greu am învins-o(poate că nu am învins-o). Așa că am învățat-o să vorbească fără frică. Cel puțin am încercat să o convingem să nu-i fie frică de oameni. Să nu-i fie frică de statutul lor. Până acum, se pare, suntem pe drumul bun. 🙂 Bine, să ne înțelegem. Lipsa fricii de a vorbi în public, de a vorbi cu oamenii nu presupune lipsa respectului.

Cred că inclusiv vlogul o ajută pe Nati. Nu-i este frică de cameră, nu se teme să-și formuleze gândurile.

Mie, spre deosebire de ea, îmi venea să intru în pământ de rușine când trebuia să vorbesc în public. Când mă vedeam cu un microfon în față, voiam să mor. Când trebuia să fiu filmat, mi se înmuiau picioarele. Nati și mulți alți copii de azi nu sunt așa.

În cap îmi vine un exemplu. În vlogul de azi o s-o vedeți pe Nati, împreună cu clasa 0, cântând de Crăciun. După cântece a venit Moș Crăciun. I-a venit rândul Nataliei să discute cu Moșul. Acesta a luat-o la întrebări. De parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, Nati a vorbit la microfon tare, răspicat, practic fără emoție. 🙂 Mă rog, o fi fost ceva emoții. Nu de alta, dar a uitat să-i spună lui Moș Crăciun că a venit și cu tati la serbare, nu doar cu mami și cu bunica.

Și-a amintit la timp de gafa făcută și… ce credeți? A reușit să se redreseze la timp, stârnind amuzament în sală. Urmăriți vlogul de azi, de mai jos ca să vedeți ce a făcut și ce a zis. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCristina, instructoarea care m-a impresionat mult! Vezi cum face sport deși este gravidă în luna a 9-a