Primul dinte căzut(Vlog)

Vine acel moment în viața unui părinte când copilul se apropie și spune cu glas stins: ”tati, mi se clatină un dinte”. La noi nu a fost așa.

Nati a venit într-o fugă și, extrem de fericită, ne-a adus vestea: ”uraaaa, mi se clatină un dinte, hai să-l scoatem!”

Bucuria are o explicație. Mulți copii din clasa ei umblau deja de ceva vreme cu pauze în gurițe. Unii încă de la grădiniță. Natalia era extrem de îngrijorată că dinții ei se încăpățânau să stea nemișcați.

Pentru că o știm pe cea mai bună și mai tinerică doctoriță de dinți din univers, pe Victorița Doctorița, am decis să nu utilizăm metodele clasice de scos dinții de lapte. Eu țin minte foarte bine cum făcea tata. Făcea un laț dintr-o ață mai tare, îl înfășura pe dinte, apoi număra până la 3. Când ajungea la 2, o smuncitură puternică mă lăsa fără dinte. La primul dinte am plâns. Pe urmă a fost o joacă. Nu mai țin minte durerea.

Apropo, aveam un obicei mai ciudat. Ieșeam afară, ne întorceam cu spatele la casă și țipam: ”cioară, cioară de la moară, ia un dinte de os, dă-mi un dinte de oțel”. Îl aruncam și aveam dinți de oțel. Asta dacă ne spălam pe dinți. Dacă neglijam igiena dentară, cioara ne răsplătea cu vechiul dinte. 🙂

Să revenim la Natalia pe care am lăsat-o fericită cu dintele ei clătinându-se în gură. Am făcut programarea, am mers la Doctorița Victorița. Totul bine și frumos până s-a așezat pe scaunul stomatologic. Ce să vezi? Bucuria i s-a preschimbat în tristețe, iar lacrimile au început să curgă.

– Nati, ce s-a întâmplat?, am întrebat-o eu încercând să par serios. Mi-am ascuns adânc zâmbetul care îmi tot dădea ghes. Nu se cade să râzi de suferința propriului copil.
– Nu mai vreau să-mi scot dintele, a șoptit ea printre lacrimi.

Am luat-o cu vorba bună, cu mângâieri. Doctorița Victorița a convins-o într-un final să stea liniștită ca să-și vadă ea de treabă. Primul dinte a ieșit rapid. Natalia plângea mai mult de formă. Intrase deja în jocul ăsta, nu putea să recunoască, da, dragă tati, ai avut dreptate, aproape că nu am simțit durere.

În fine. Am zis primul dinte pentru că Doctorița Victorița a descoperit, spre marea stupoare a Nataliei, că și al doilea dinte este pe cale să-i părăsească gura. 🙂 Nati a vărsat câteva lacrimi și la prohodul acestui dințișor, evident. Dar vă las pe voi să descoperiți în vlog cum a fost totul.

Nu înainte de a ura Doctoriței Victorița: la mulți ani! Să ne trăiești, să fii sănătoasă, să fii la fel de plină de viață! Că bună, fericită și minunată ești! Mulțumim pentru dințișori și pentru că ai grijă de zâmbetele noastre!

Acum, vlogul!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleValea Doftanei prin ochii Maiei(poze)