The Best Team Building Games for Teens and Youth(Jocurilor de team building la locul de munca pentru tineri)

Indiferent ca esti la locul de munca sau in alt context, este nevoie de cateva activitati care vor spori eficienta si productivitatea echipei. Toti mai multi in ultima perioada folosesc activitati de team building. Incepand de la lideri de tabara, organizatori si chiar diferite companii. Rezultatul lor este unul de o importanta mare daca se folosesc cele mai potrivite activitati si daca sunt bine organizate. Intotdeauna eficienta lucrului a fost mai mare cind s-a lucrat in echipa si nu personal. Astfel cred ca trebuie acordat un rol mare echipei si imbunatatirea echipei din toate punctele de vedere.

Team-building-ul nu trebuie privit doar ca o simpla distractie si relaxare, ci trebuie organizat ca sa sporeasca relatiile dintre angajati, cunoscuti, colegi sau oricine participa.

Aceste activitati trebuiesc pregatite in functie de varsta grupului implicat. In cazul team building games pentru adolescenti vei face aceste activitati intr-un fel, iar pentru angajatii unei companii in altul. Poti pastra in sine activitatile, dar va trebui sa schimbi ceva in continut si explicatii. Fiecare joc trebuie sa aiba si niste concluzii benefice: ce ajuta si ce putem invata?

Orice organizator de activitati de team building ar trebui sa isi planifice si sa-si structureze foarte bine jocurile. Trebuie sa elaboreze un plan concret care implica anumite obiective, in plus stabilesc care sunt asteptarile participantilor. Daca iti structurezi bine informatia din timp si o analizezi, atunci rezultatele vor fi pe masura.

In mare parte obiectivul este de a uni echipa si a determina angajatii sa se cunoasca mai bine unii pe altii. De obicei acest lucru se poate face si intr-o atmosfera de jocuri si activitati unde toti se exprima liberi si muncesc in echipa. Poti cunoaste foarte bine cine are calitati de lider si cine are calitati de coordonator.

Se cunosc mai multe timpuri de activitati de team building:

    • Activitati de team building in exterior – Sunt acele activitati care se organizeaza usor afara. Aici se gases jocurile de tabara, jocuri de echipa, activitati in general la aer curat
    • Activitati de team building in interior – Aceste activitati sunt cele planificate si organizate in interiorul unei clase sau sali mai mari.
    • As putea recomanda si icebreakers games. Sunt niste activitati bune in general cand vrei sa cunosti mai bine persoanele din jurul tau sau pot fi folosite cand sunt persoane noi sau au venit pentru prima data la un eveniment. Aicebreakers games cuprind o gama larga de jocuri si pot fi gasite si organizate cu usurinta.

Mai jos voi prezenta cele mai utilizate si cautate jocuri de team building si icebreaker.

1. Human Bingo
Human Bingo este o activitate potrivita pentru o interactiune frumoasa cu cei din grupul tau. Deoarece presupune o cautare si analiza a catorva afirmatii care sa fie specifice unei persoane. Gaseste persoana potrivita care corespunde calitatilor de pe foaia ta.
Timp: 15-15 minute
Numarul de participanti: 5-20
Materiale necesare: foi si pixuri
Cum se joaca: In acest joc va trebui sa ai din timp fisele cu afirmatiile corespunzatoare. Aceste fise pot fi cumparate sau tiparite de un organizator. Pe fise pot fi afirmatii de tipul: are 20 de ani, ii plac animalele, a calatorit in cel putin 5 tari diferite, etc. Fiecare lider pentru acest joc poate compune si adapta afirmatiile corespunzatoare grupului care va participa. Toti jucatorii dupa ce au obtinut fisa cu propozitiile scrise la start va trebui sa caute si sa intrebe cine corespunde afirmatiilor. Numele unei persoane poate fi scris doar in dreptul unei sigure caracteristici si nu mai multe. Pentru aceasta este nevoie care fiecare participant sa interactioneze si sa intrebe persoanele din joc daca acestea corespund caracteristicilor de pe foaie.

2. Cine sunt eu?
Celebritatea persoanelor poate fi descoperita si in acest joc. Scopul jocului ”Cine sunt eu” este sa intuiesti identitatea unei persoane aplicand unele intrebari specifice trasaturilor sau alte calitati. Daca este bine organizat de organizator va crea o atmosfera placuta in care participantii vor putea comunica foarte usor si vor fi deschisi pentru aceasta.
Timp: 15-30 minute
Numarul de participanti: 5-15
Materiale necesare: bucati de foi, lipici, foarfece
Cum se joaca: Pentru cei prezenti la joc sunt necesare foi simple sau cartonate pe care va fi indicat un nume de personaj, o calitate, un obiect, tara etc. Foaia va trebui lipita de frunte sau puteti folosi un suport pentru aceasta.O alta posibilitate este sa lipiti foaia de spate. Prima varianta pentru acest joc: toti participantii pot participa o data, in sensul ca se vor apropia unii de alltii si vor adresa intrebari pentru a-si indentifica numele scris pe foaie.
A doua varianta: un jucator din grup pleaca afară din încăpere pentru câteva secunde. Si atunci cand se intoarce adresează prietenilor săi întrebări legate de identitatea sa pentru a identifica cine este.
Intrebarile trebuie sa primeasca raspuns doar prin Da sau Nu. Exemplu de intrebari: Este barbat? Este cantarent? Este animal? Este scriitor?

3. Doua minciuni si un adevar. Two Truths and a Lie Ideas
Acesta este unul din jocurile benefice in care poti afla mai multe lucruri despre o persoana. Two Truths and a Lie Idea este ideal pentru un grup de persoane care se intalnesc poate pentru prima data sau membrii grupului se cunosc foarte putin. Este un joc de cunoastere si poate fi benefic pentru orice categorii de virsta.
Timpul: 10-15 minute
Numarul de participanti: 5-15
Materiale necesare: foi si pixuri
Cum se joaca: Pentru acest joc ai nevoie de niste foi de dimensiuni medii si cate un pix pentru fiecare participant. Fiecare participant la joc trebuie sa scrie cate doua lucruri adevarate si unul fals despre el. Pentru aceasta idee li se acorda pana la 5 minute. Apoi toate foitele sunt adunate intr-un vas, apoi fiecare participant va extrage cate o foaie. Dupa ce participantii au extras, fiecare citeste pe rand cele scrise si incearca sa intuiasca persoana. Care sunt calitatile adevarate si care nu este calitatea reala. Acest joc se poate juca si in 2 echipe. Cite o echipa extrage un bilet de la echipa adversara si cu grupul incearca sa defineasca cine este cel extras.

4. Heads Up, Seven Up
Ei bine, daca nu mai esti student intr-o clasa poti sa-ti reamintesti acele vremuri jucind Heads Up, Seven Up. In acest joc cele sapte persoane alese sa atinga participantii vor trebui indentificate. Pregateste o sala in care sa fie mese, scaune si treci la actiune.
Timp: 10-30 minute
Numarul de participanti: 10-30
Materiale necesare: mese, scaune
Cum se joaca: Se alege un lider care va fi si profesorul pentur acest joc. Apoi sunt selectati 7 participanti care vor fi cei care se vor misca prin sala. Ceilalati participanti vor ramane in bancile lor. La indicatia profesorului toti inchid ochii si isi apleaca capurile pe banca si ridica un deget. Cei sapte, la alegere, vor atinge degetului unui participant care sta cu capul in jos si ochii inchisi. Pentru aceasta actiune se acorda in jur de 2-3 minute. Dupa ce profesorul anunta ca timpul a expirat, cei sapte vin in fata clasei. Apoi cei care au fost atinsi se gindesc cine este persoana in cauza. Se exprima fiecare pe rand si se da cu parerea. Daca au fost identificati cei sapte pot fi schimbati cu altii din clasa.

5. Four Corners Game
Cauti un joc in care sa fie multa miscare si actiune. Jocul Four Corners Game este potrivit pentru asta. Il poti utiliza intr-o incapere sau pe un teren de joaca si implica reguli simple care le inteleg toti. Scopul jocului este ca participantul din mijloc sa elimine cei patru jucatori aflati in cele patru colturi.
Numarul de participanti: 6
Timp: 5-15 minute
Materiale necesare: market, patru cifre numerotate de la 1 la 4 , ceva de legat ochii
Cum se joaca: In acest joc sunt folosite reguli simple si daca sunt respectate, participantii sunt multumiti. Se alege o persoana care va fi cu ochii legati. Tot el va fi cel care va trebui sa elimine ceilalti jucatori. Cei ramasi, patru la numar isi aleg un colt al camerei sau a terenului care este numerotat de la 1 la 4. Cu alte cuvinte, fiecare colt are un numar. Cel din mijloc va incepe sa numere cu voce tare de la 1 la 10 si in acest moment cei 4 se pot deplasa si alege ori care colt doresc sa il populeze. La dorinta, jucatorii se pot deplasa si cate doi putand ocupa un colt. Dupa finisarea numararii, cel cu ochii legati va decide ce numar va spune. Daca numarul respectiv al coltului se gaseste, o persoana este eliminata din joc.

6. Nodul Uman
Jocul uman este potrivit pentru un grup de persoane. Fiind un joc de logica si interactiune, este perfect pentru orice activitate de team building. Obiectivul jocului este să realizati cum să dezlegeți nodul uman fără a vă lăsa mâinile. Intreaga echipă este implicata.
Numarul de participanti: 5-20
Timp: 5-20 minute
Materiale necesare: Nimic
Cum se joaca: In Jocul Nodul Uman se formeaza un cerc cu toti participantii. Fiecare jucator stringe mina persoanei din stinga si dreapta lui. Se face un cerc in care toti sunt apucati de maini. Cu totii se indreapta spre interior rotindu-se si incalcindu-se cu cei din jur formand un nod. Acest procedeu se poate repeta pana iese cel mai bine. Cel mai greu este cand toti au mainile incrucisate. Apoi este delegata o persoana care va avea scop sa aduca echipa la pozitia initiala. Cu alte cuvinte sa deznoade nodul. Peroana aleasa de la inceput trebuie sa iasa afara. O alta varianta este ca tot grupul sa participe pentru atingerea acestui obiectiv. Cand se deznoada nodul, participantii nu au dreptul sa dea drumul la maini.

(Acest articol este un advertorial)

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCrăciunul pe stil vechi explicat prietenilor mei din București :)