Ai 120 de kile și vrei să-ți convingi copilul să facă sport?

Când s-a născut Natalia mi-am dorit să facă sport, să crească un om sănătos și frumos. Oamenii sportivi, de regulă, chiar dacă nu fac performanță, arată bine, se simt bine, iar asta le influențează pozitiv lumea interioară.

Dar cum să fac asta? Cum să o conving să adopte acest stil sănătos de viață. La îndemână era metoda clasică și, evident, cea mai ușoară. Dai copilul la niște ore sport și îl pisezi să se țină de treabă.

Doar că poate mirosi a ipocrizie umană. Nu credeți? Copilul poate spune lejer: pe mine mă chinui, mă alergi, mă trimiți să transpir, să am activități sportive intense, iar tu ai 120 de kile pe un picior, ultima dată ai făcut mișcare când a trebuit să alergi de Paște ca să iei ultimul salam rămas pe raft la hypermarket.

Și atunci mi-am șoptit în bărbia gușată, care se forma de la cele 87 de kilograme că eu nu voi fi un astfel de tată. Mă gândeam că îi va fi mai ușor să facă sport când va ști că are acasă niște părinți care știu ce înseamnă efort, transpirație, să-și depășească limitele.

Bun, iată-ne, deci, la 6 ani de la momentul nașterii Nataliei ținându-ne de cuvânt. Eu mi-am schimbat viața datorită Nataliei. Nu trece o zi fără să fac mișcare. Foarte activă este și minunata mea Maia, mama Nataliei. În weekend nu stăm acasă, ci ne căutăm zbânțuială. Tenis, biclă, înot și multe altele. Duminica asta am avut în program tenis, dar și înot. Chit că nu știe să înoate foarte corect, Nati stăpânește apa. Ceea ce mă bucură enorm. Iată vlogul pe care l-am făcut împreună despre cum a fost la înot, la piscină. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCum să scapi de îngrijorări? Lecție de la Natalia :)