Green Book, un Oscar de suflet

Sunt fericit că filmul Green Book a câștigat Oscarul din acest an. În sfârșit mi-a plăcut și mie ce au ales americanii ca fiind cel mai bun film al lor din acest an.

Nu sunt un critic de film. Sunt un simplu consumator de producții cinematografice. Deci, nu am plăceri cinefile sofisticate. Abordarea mea este umană, simplă. Mă uit la un film și caut o emoție, o poveste, un joc actoricesc interesant. Cu alte cuvinte, mă mulțumesc cu puțin. 🙂

Și în acest an am luat la rând filmele de Oscar. Am văzut, cu 2 sau 3 excepții, cam tot.

 

Din tot ce am urmărit, Green Book a fost ca o gură de aer proaspăt pentru mine. A fost atât de plăcut, bun și uman că imediat după ce l-am văzut, am rămas privind în gol. La câte filme proaste am văzut, în sfârșit m-a făcut ceva să vibrez.

Așa că, dacă sunteți în căutarea unui film bun, uman, dacă vreți o comedie spumoasă, cu oameni care își trăiesc viața… Recomand.

Filmul, un road movie, este despre un tip, un bodyguard de origine italiană din cluburile din New York, care este angajat de un pianist afro-american să meargă în sudul rasist prin anii ’60 unde are niște concerte.

Iar anventura celor doi este superbă – plină de glume, de discuții, de situații tragi-comice care au făcut deliciul meu.
Viggo Mortensen este genial în rolul bodyguard-ului de origine italiană. Eroul lui Viggo își trăiește viața cu multă poftă!

Nu prea râd la comediile americane, de multe ori au un umor mult prea grosier. Dar acest film este o excepție. O excepție atât de plăcută, că te îndrăgostești iremediabil. Mă rog, mulți spun că filmul a luat Oscarul pentru că nu a avut concurență. O fi, nu zic. Cert este că mi-a plăcut mult.

Ps: Mi-a plăcut și Bohemian Rhapsody prin prisma jocului lui Rami Malek. Omul a fost Freddie. Pur și simplu a fost. I-a reușit rolul ăsta bine de tot.

Mi-a plăcut și A star is born. Piesa din film considerată de mulți lacrimogenă, Shallow, mi-a mers la suflet. Că și eu mi-s de multe ori lacrimogen.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDeciziile noastre