Îmi tot spun asta: Familia este mai importantă decât orice!

Pe an ce trece realizez că familia este cea mai de preț. Nu există nimic pe lumea asta care să o înlocuiască. Nici măcar prietenii.

Dacă te-a trădat un prieten, este dureros, dificil și poate că l-ai iertat, însă aia nu mai e prietenie adevărată. Cuțitul din spate nu-l scoți ușor.

Desigur, și familia poate să te trădeze, să te arunce în focul iadului. Totuși, o s-o iubești, respecți și ierți complet. Cred că este în firea lucrurilor noastre. Deși cu greu pot crede că o familie te poate distruge atât de tare. Greu spre imposibil.

Prietenii… Se pare că îl știi pe un om de ani buni. Într-o zi, însă, vei auzi/citi de la el niște expresii și păreri despre tine care te vor lăsa mască. Ce ți-am făcut omule? Ce ai cu mine? De ce mă urăști în halul ăsta? De ce îți vin cuvintele astea în minte când te gândești la mine?

Poate succesul tău. Poate ghinionul pe care l-ai gustat o perioadă lungă de timp. Poate nu-ți era prieten.

Familia… Oamenii cu adevărat dragi, care reprezintă familia ta, te vor susține. Inevitabil.

Carieră? Bani? Influență? Dacă prinzi niscaiva putere, o să roiască tot felul de indivizi în jurul tău. Lingușitori, suflete mici. O să plece în secunda doi, când nu vor mai avea nevoie de tine. Doar Familia îți va fi alături. La bine, dar mai ales la rău.

De aia zic, nu mai fiți atât de preocupați de ce cred oamenii, inclusiv prietenii, despre voi. Fiți corecți cu ei, dar nu vă pierdeți vremea inutil.

Cultivați relațiile de familie. Vorbesc de oamenii pe care îi cunoașteți încă din vremurile când aveau mucii până la brâu sau care vă știu de pe atunci. Ei vor fi mereu acolo când veți avea nevoie!

Vorbesc truisme, spun lucruri banale, arhicunoscute. Pe bune? Cât de mult vă afectează vorbele celor care nu contează?

Uitați-vă în jurul vostru și vedeți cât timp pierdeți cu oamenii care nu reprezintă nimic pentru voi și apoi puneți în balanță timpul petrecut cu Familia.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAvantajul de a fi femeie!