Nu o să vă vină să credeți ce s-a întâmplat într-un cartier obișnuit din București

Nu am mai pomenit așa ceva în București. Niciodată! Efectiv m-am crucit. Mai jos o să aflați istoria acestei poze.

Dar înainte de asta trebuie să vă fac o scurtă descriere a cartierului. Este unul normal, situat în sectorul 3 din București. Cu oameni perfect obișnuiți.

Nu este nimic deosebit în zona unde îmi trăiesc traiul. Oamenii se mai ceartă, se mai înjură. Câteodată se iau la bătaie, aproape zilnic. Uneori mai găsim și ace de la cei care au căzut în patima drogurilor. Altfel zis, stau într-un cartier fără prea mari pretenții, unde viața curge monoton… Dar asta până acum câteva zile.

Era sfârșitul unei frumoase zile de martie. Cerul nu prevestea nimic. Aerul primăverii era destul de răcoros, dar proaspăt. M-am ițit pe geam să văd de ce se aude o liniște atât de asurzitoare.

Ce am văzut?

Nimeni nu se certa de la copii. Femeile nu se înjurau. Bărbații nu beau bere aruncând pe stradă dozele sau sticlele. Am rămas șocat să văd un părinte care a luat o hârtie aruncată de altcineva și a pus-o la gunoi.

Dar șocul cel mare l-am trăit când am văzut un tip care stătea sub felinar și… citea. Primul imbold a fost să pun mâna pe telefon și să sun la 112. Nu este posibil așa ceva. Omul citea în liniște o carte. Nu înjura, nu se bătea, nu arunca gunoiul. Am făcut în schimb o poză. Pentru voi, pentru toți ce cărora le-aș fi povestit asta și… cu greu m-ar fi crezut. Da, se poate.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCopiii și sportul. Dezavantaje