O să ajung să nu mai citesc comentariile de pe Facebook ca să nu intru în depresie

Am făcut marea greșeală de a citi comentariile de pe Facebook la știrea care anunța că Simona Halep a pierdut un meci. M-am umplut de nervi și de greață. Greață sufletească pentru că nu știu cum de nu mor acești oameni când își mușcă limba.

Pentru ei contează mai puțin că Halep era singura româncă rămasă în acest turneu. Contează mai puțin că a avut alte câteva meciuri pe care le-a câștigat destul de greu, la mustață. Nu contează absolut deloc că românii, de regulă, nu fac mișcare și cel mai probabil le este greu să înțeleagă efortul făcut de un sportiv, dar mai ales resorturile psihologice de care ai nevoie ca să câștigi un astfel de meci.

Puneți în locul Simonei Halep pe oricine vreți voi. Oricine face ceva în țara noastră. O să vedeți că este terfelit, batjocorit, urât în multe feluri. Greu de reprodus sau închipuit. Unii au o plăcere sadică să facă asta.

Dacă s-a întâmplat vreodată să fiți în situația de a ieși în față cu o inițiativă, cu o faptă bună, știți despre ce vorbesc. De unde se iau oamenii ăștia care nu fac nimic altceva decât să porcăiască pe alții? Nu știu.

Încep să cred că este în gena românului. Pentru că mă uit la comentariile străinilor când pierde Wawrinka, Federer, Sharapova, Serena Williams și nu văd atâta troleală și mizerie. Suntem campioni absoluți la fazele astea. Soluția este, uneori, să nu mai citești nimic din ce se comentează despre unii români care reușesc să facă barem ceva… Altfel, intri într-o depresia a neîncrederii față de toți și de toate.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePovestea unei fetițe