”Prostul” care mi-a lovit CojoCar-ul, a fugit de la locul accidentului, iar când l-am sunat, mințea că nu are mașină

– Vitalie, cineva ți-a lovit acum mașina.

Am sărit în picioare. Era seara, după ora 21.00. M-am uitat pe geam, așa era. O mașină neagră se proptise în CojoCar. Am tras repede hainele pe mine, mi-am luat geaca și am coborât scările. Înainte de a închide ușa la casă, am auzit că Maia îi striga șoferului: ”așteptați un pic. Soțul meu coboară acum!”

Când am ajuns în fața blocului, mașina neagră dispăruse în noapte. Nu în zadar m-am grăbit să cobor. Simțeam ceva… M-am uitat în jur. Nici urmă de vinovat. Mă uit la CojoCar. Era rănit la bara din față. Maia îmi strigă de la etaj: ”s-a uitat la mine, nu a zis nimic, a urcat în mașină și a plecat, dar nu se vedea numărul mașinii.”

Un tip parcat în apropiere mă vede în fața CojoCar-ului și îmi spune că e posibil ca tipul să fi fost de la Uber sau TaxiFy pentru că a lăsat pe cineva în fața blocului. Mi-am amintit atunci că în fuga mea am văzut cu coada ochiului o ușă de apartament care se închidea în casa scării. Ce să faci, defect de jurnalist. Atent la detalii.

Merg la ușa respectivă, sun. Vecinul îmi confirmă bănuiala. A venit cu TaxiFy, cu un Peugeot negru. Îl rog frumos să-mi dea datele mașinii și îi spun motivul: după ce l-a lăsat pe el, șoferul mi-a lovit mașina. Zis și făcut.

Ajung acasă și îl sun pe individ:
– Alo, ați venit în fața blocului meu, sunteți de la TaxiFy.
– Nu, domnule, eu nu am mașina.

Clar, băiatul are chef de glumă. Dar eu nu am. Și atunci îi spun:
– Știți, dacă nu veniți să facem o amiabilă, eu sun la poliție. Dumneavoastră decideți.
– … (pauză, după câteva secunde bune de gândire, individul își amintește că are mașină, își amintește de accident și de tot).

Poate că ar fi trebuit să nu mai semnez amiabila și să mergem la poliție. Pe moment, însă, decizia mea a fost asta, să o semnez. Nu de alta, dar eu am promis că dacă vine înapoi, facem constatarea amiabilă. Eu nu sunt ca el, mi-am zis, un terchea-berchea.

Toată discuția la telefon o aveți mai jos. Eu vă spun doar că înainte de a semna ambiabila l-am întrebat pe Dorel(chiar așa îl cheamă, Dorel, vedeți poza buletinului său):
– Mi-ai lovit mașina, ai auzit-o pe soția mea că îți spune să stai, dar ai fugit. Te-am sunat și ai mințit că nu ai mașină. De ce ai făcut toate astea?
– Domnule, de prost. Pentru că sunt prost.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleÎmi tot spun asta: Familia este mai importantă decât orice!