”Un copil bun”

Deseori am auzit expresia asta: ”un copil bun”. Nu i-am dat prea mare atenție până când nu am înțeles-o cu adevărat.

Am realizat, în primul rând, dacă ai parte de ”un copil bun”, ești binecuvântat. Pentru că un copil bun nu o să-ți complice munca de părinte. O să ți-o facă mult mai ușoară. Un copil bun o să priceapă destul de repede ce i se spune și o să facă distincția dintre când trebuie să se joace și când trebuie să aibă activități.

Atenție, ”un copil bun” nu este un bibelou care să accepte orbește ce i se spune. ”Un copil bun” are suficientă minte cât să fie curios, să întrebe, să se facă înțeles.

”Un copil bun” nu este un copil docil, care vrea doar să se facă plăcut. ”Un copil bun” este politicos, dar știe să-și apere și punctul de vedere.

”Un copil bun” se formează, nu se naște. Desigur, ”un copil bun” este și opera naturii, dar în mare parte reprezintă efortul părinților, care au investit sentimente bune în el. În rezultat, copilul este echilibrat, puternic, curios, abil, sănătos, atent, ambițios, mărinimos, un om de succes.

Dar pentru asta ai nevoie de multă răbdare, timp și atenție.

”Un copil bun” va fi un învingător în viață pentru că viața nu-i va lua cel mai de preț, sufletul. ”Copilul bun” nu va lăsa răutatea lumii să-l schimbe. Își va apăra cu îndârjire ”bunătatea”.

”A terminat liceul, acum face facultatea în Europa. După facultate va face și un masterat. Lucrează între timp, se întreține singur, a găsit și o fată cu care are o relație frumoasă. Este un copil bun”, am auzit fără să vreau destăinuirile unei mame către o altă femeie și mi-am dat seama că acel ”copil bun” are toate ingredientele transformării sale într-un ”om bun”.

Auzi vorbindu-se despre sportivii, artiștii, actorii foarte tineri deveniți extrem de cunoscuți publicului: ”este un copil bun”. Invariabil aflăm despre acel ”copil bun” că a muncit, că a învățat, că s-a autodepășit.

Nu pot decât să mă gândesc cu respect la minunățiile de părinți buni, care au reușit să facă niște copii buni, ce se vor transforma în oameni buni, care vor face lumea noastră mai bună…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAm fost cu Natalia la filmul Dumbo