Vlogurile și Natalia

Observ o discuție extrem de animată și pasională pe fb despre vloguri și despre “generația stricată de vloguri”. 🙂 Râd. Râd pentru că unii sunt extrem de porniți împotriva modei vlogurilor ce i-a cuprins pe copiii noștri.

Eu am altă experiență și altă atitudine față de vloguri.

Natalia s-a născut într-o altă lume decât cea în care am apărut eu. Lumea Nataliei este una a tehnologiei, a telefoanelor mobile, a tabletelor, a 4 sau chiar a 5 G-ului. Lumea copilăriei mele era a televizorului alb/negru, a lipsei curentului și, în cel mai bun cazu, a unor jocuri electronice rudimentare.

La o distanță de 28 de ani, cele două lumi sunt atât de diferite, încât uneori intră în coliziune. Vedeți cearta de pe Facebook.

Nu voi lupta în clasicul război al generațiilor, mi-am spus când s-a născut micuța mea cu ochii verzi. Așa că am ales să fac parte din lumea Nataliei.

Dacă pe vremuri urmăream doar televizorul, astăzi am mai tăiat din el și sunt abonat la unii vloggeri. Cei care mă interesează, evident.

Copiii de azi se nasc cu tableta în față și pentru ei vlogurile sunt… ceva firesc. Am lăsat-o pe Nati să se uite la vloguri, dar mă uit și eu. Uneori ne uităm separat, alteori împreună.

Când a putut să-și exprime ideile, Nati și cu mine ne-am făcut Vlogul nostru. Dar pe asta o știți deja.

Între timp am observat și o serie de avantaje. Își exprimă ideile mai bine. Nu îi este frică să vorbească, să argumenteze. Nu-i este rușine să vorbească în public, în fața camerei. Este mai dezinvoltă. A învățat rusa, engleza de pe vloguri.

Există și dezavantaje, evident. Important este să ai grijă la ce se uită copilul tău, să îl ajuți să înțeleagă ce e bine și ce este rău. Dacă îl abandonezi cu tableta în față… nu este bine. Deloc!

Uneori Nati vrea să facă vlogurile ei, cu jucăriile pe care le are. Le filmează și mă roagă se le montez. O fac cu plăcere. Așa aflu și eu anumite chestii, înțeleg cum se vede ea dintr-o parte. E chiar un exercițiu psihologic extrem de util.

Sincer, nu pot spune că mă pricep prea bine la vlogurile astea. Dar am ales să nu le evit. Așa că am luat-o pe Nati de mânuță și pășesc pe un tărâm nou, unde învățăm unul de la altul.

Iată vlogul pe care l-a făcut de curând. A încercat să răspundă la întrebarea de ce nu citesc copiii? 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next Article”Prostul” care mi-a lovit CojoCar-ul, a fugit de la locul accidentului, iar când l-am sunat, mințea că nu are mașină