Cum folosesc cardul Revolut în familie?

Mi-am făcut card Revolut doar pentru că am vrut să văd ce mâncare de pește este. Cred că am investit 25 de lei, nu țin minte cât mi s-a cerut. L-am comandat simplu, online, deși aș fi putut investi banii într-o șaorma. Am zis însă că trebuie să înțeleg pe propria piele avantajele sau dezavantajele noilor tehnologii și a start-upurilor din zona cardurilor bancare.

Citisem destul de mult despre Revolut. În engleză, în română și în rusă. Dar tot nu mă puteam lămuri de ce aș avea nevoie de încă un card? Erau unii mult prea exaltați, iar asta mi-a ațâțat curiozitatea.

Cardul mi-a venit prin poștă, l-am pus în portofel și… am uitat de el. Tot nu m-am prins la ce se folosește? Prin ce se deosebește de un card clasic? Care ar fi avantajele? Tot așteptam să-mi explice viața.

Așteptarea nu mi-a fost zădarnică. În una din frumoasele zile de primăvară am descoperit că suntem descoperiți cu banii. Adică, nu mai aveam nicio țâră de caș(cash, pre limba lui William) în casă. A doua zi trebuia să facem o plată, iar puținii bani pe care îi aveam la suflet stăteau stingheri pe un singur card.

Singura soluție – să mă fi dus la bancomat. Dar era prea târziu, iar eu eram prea obosit. Dacă transferam banii de la BCR la ING ne costa vreo 5 lei și nu aveam siguranța că ajungeau a doua zi.

Am pus mâna pe telefon și… fie ce-o fi. Am transferat suma necesară pe cardul Revolut. Jumătatea mea frumoasă a luat Revolut-ul, iar io am rămas cu card inițial. Așa am întrezărit avantajele Revolut. Iată-le:

– Transferi instant banii de pe un card clasic pe un card Revolut. Ajung în secunda doi. Ceea ce nu am putut face cu BCR și ING.

– Nu am plătit niciun comision. Transferul de bani către Revolut se face prin aplicația Revolut, iar BCR mi-a zis că asta este o plată online și se face fără comision.

– Aplicația Revolut primește instant informația despre plățile făcute cu cardul Revolut. Când spun instant, chiar asta înseamnă. Pe aplicația George de la BCR(o dau exemplu pentru că o folosesc des) o astfel de informație vine în câteva zile.

– Cardul Revolut m-a costat vreo 25 de lei și atât. Dacă aș fi făcut un al doilea card la BCR, plăteam 70 de lei și comision anual de administrare.

– Pe Revolut schimbul valutar este avantajos, se face la schimbul valutar interbancar, mult mai mic decât dacă ei de la bănci.

– Dacă vrei să scoți bani dintr-un bancomat, cu Revolut te costă 0 lei până la 800 de lei. Zilele trecute, grăbit și disperat, am scos 30 de lei cu cardul BCR de la bancomatul ING. BCR-ul mi-a mâncat 15 lei comision. 🙂

Ce să zic? Noi am transformat Revolutul într-un card de familie și îl folosim în consecință. Transferăm bani gratuit și plătim cu el. Nu am avut deocamdată incidente la hipermarket sau în altă parte. Funcționează bine și în cazul plăților online.

Dezavantaje nu am prea găsit. De fapt, mă deranjează o singură chestie. Încă nu am suficientă încredere în Revolut. Nu știu de ce, dar nu m-aș simți în siguranță știind că am doar acest card la mine într-o călătorie. Poate că nu am dreptate. Nu știu. Încă aștept să fiu convins.

PS: Păcat că Revolut nu dă și împrumuturi la dobânzi bune. Cred că ar sparge piața. 🙂

Acest articol nu este plătit. M-au întrebat unii prieteni la ce folosesc Revolut și m-am gândi că v-ar putea interesa experiența mea. Mai curând experiența noastră de familie.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePeripeții. Cum am reparat CojoCar-ul pe constatarea amiabilă?