Lingăii de serviciu(de la serviciu)

Vorbeam zilele trecute cu cineva, iar firul discuției ne-a adus către astfel de persoane. Le știm cu toții. Lingăii de serviciu, cei care își periază șefii pentru a obține o poziție mai bună, un salariu mai mare sau să muncească mai puțin.

Cineva îmi zicea că la stat sunt mulți. Eu înclin să cred că sunt în proporție egală peste tot: privat și stat. Desigur, depinde de șefi, cât de mult se lasă periați.

Poate că oamenii ăștia nu ar deranja, dacă pe lângă periaj nu le-ar livra șefilor informații, bârfe, minciuni, zvonuri despre toți și despre toate.

Din cauza asta devin o problemă pentru ceilalți, oamenii normali care nu au ficatul bun pentru activitatea de periaj. Izolați, dar împăcați cu situația, lingăii sunt și vor exista mereu. Nu trebuie să ne mire. Noutatea este alta, se pare că, lucru confirmat empiric de cei care mi-au povestit, lingăii de serviciu nu au viață lungă.

De regulă, aceștia nu fac prea multă umbră pământului într-o organizație, firmă, instituție. La prima restructurare pleacă chiar de la început sau sunt detașați în altă parte. Asta dacă e o instituție/firmă/organizație sănătoasă, care are nevoie de oameni să muncească, nu să perie boss-ul.

Poate că o fi chiar așa, iar lingăii nu au viață lungă. Dacă e așa, am și eu o întrebare. De ce apar și apar? De ce locul unui lingău nu va fi niciodată gol? Sigur va răsări altul, parcă mai grețos, mai serviabil și mai plin de venin.

Comentarii Facebook

comments

Next Article”Nu contează rezultatul, importantă este participarea”