Mai există meșteri buni în România?

După nenumărate exemple în care am tot picat de prost, luat de prost, luat la rost, răspunsul la întrebarea din titlu este: din ce în ce mai puțini. Sau numărul lor tinde spre extrem de puțini.

Exemplul de mai jos m-a enervat foarte tare.

Deci, îmi spune administrația blocului că se schimbă țevile de apă caldă și rece din bloc. Perfect. O să avem țevi noi, dar până atunci trebuie să suportăm deranjul. Ni se spune, totuși, că firma reface și pune totul la loc. Vă dați seama, țevile care trec prin apartamente sunt în pereți și trebuie sparți.

Așadar, vin băieții, sparg. Pentru că era dis-de-dimineață, le facem o cafea. Mare greșeală. O accepta și… fumează pe scară, cu toate că îi rugăm să nu o facă.

Acum trebuie să intre în scenă ”meșterul reparator”. Aici vă relatez discuția la telefon cu domnia sa.

– Nu pot să vin săptămâna asta. Peste o săptămână, chiar două.
– Și noi ce facem cu toate găurile prin casă? Nu putem lega nici mașina de spălat? Avem copil…
– Auzi, știi ceva, dacă nu-ți place, eu îți închid…

Și a închis.

Am rămas uitându-mă la telefon.

L-am sunat pe patronul/șeful firmei care făcea lucrarea. Așa am aflat că îmi face o favoare că trimite un muncitor să refacă tot ce a spart. Că ”meșterul reparator” de la telefon nu este angajatul lor…

Iar mă uit năuc la telefon. Zice, dar vă rezolv. Cum? Păi, mi-l trimite pe același individ. Strâns cu ușa, accept, îi zic să vină la 16.00, el vine la 15.00. Evident, nu era nimeni acasă. Așa că a plecat. Apropo, prețul inițial pentru refacerea stricăciunilor s-a triplat între timp.

Mda. Până la urmă am găsit alt meșter care… culmea, s-a dovedit a fi de bun simț și a pus totul la loc.

Administrația blocului mi-a spus că firma se numește Malul Serv Instal. Blogul ăsta este destul de iubit de google, așa că las și eu aici, să știe domnul motor de căutare ceva și despre compania asta. Sau ce-o fi…


Și m-am suit pe o țeavă și v-am spus pățania toată.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNatalia și pianul. Scurtă poveste despre această relație și despre primul concurs din viața ei!