Căștile și austriecii

Eram într-o excursie într-un oraș vestic și extrem de civilizat pre nume Viena. O fostă capitală de imperiu de o frumusețe rară. Dar vreau să pun accentul pe ”civilizație”.

Mi-a atras atenția un fapt minor.

Deci, mergeam pe străzile superbului oraș și am văzut atârnând de o ușă niște căști de telefon. Nu cred că erau extraordinar de scumpe. Au fost scăpate pe jos ori uitate de cineva. Altă persoană le-a pus pe mânerul ușii unui magazin. Poate le găsește proprietarul neatent.

Am trecut pe lângă acele căști. Peste ceva vreme, să fi fost vreo jumătate de zi, la întoarcere, căștile erau tot acolo. Puțin probabil ca proprietarul să le mai recupereze. Cu toate acestea căștile nu și-au făcut alt proprietar de pripas. Oamenii treceau impasibili pe lângă ele și nimeni nu s-a gândit, ce-ar fi dacă… 🙂

Mi-am amintit de România și de pățania unei cunoștințe. Fusese la examenul auto, la traseu. Și-a lăsat din greșeală telefonul mobil în mașina în care a fost martor la examen. Că așa se face, ești martor la un alt elev după sau înainte de a da examenul tău.

Ei bine, și-a uitat telefonul(nu era cine știe ce sculă de telefon), și-a dat seama de asta când a ajuns la instructorul său. Ăla l-a sunat pe instructorul în mașina căruia fusese cunoștința mea. Din păcate, nimeni nu văzuse telefonul. Nici instructorul și nici învățăcelul său…

Ar fi rămas polițistul, dar este puțin probabil să fi stat în mașină pe bancheta din spate. Așadar, telefonul nu a mai fost găsit.

Acum, întrebarea. Ce facem noi când găsim pe stradă un telefon, niște căști sau un portmoneu? Dar ce fac austriecii?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleȘocant! Ce a putut să facă un copil pe plajă...