Prejudecata

Urma să zbor cu o cursă low cost cu fetele mele. Am întârziat cu check in-ul online sau și-au făcut prea mulți check in-ul plătit, dar ne-am trezit pe locuri diferite. Asta e. Să-mi fie de învățătură.

Am ajuns în avion cu gândul de a vedea dacă găsim înțelegere și ajutor din partea altor pasageri care să accepte un schimb de locuri.

Am intrat, ne-am așezat și am așteptat să se liniștească lumea.

Maia și Natalia erau pe locurile lor câteva rânduri mai în spate. Lângă ele stătea o doamnă care părea trecută de 50 de ani. Eu avusesem norocul să prind un loc foarte bun(vezi poza). Loc la picioare, berechet. Mai rar la Low Cost. Cu gândul că am ce să ofer la schimb doamnei de lângă fetele mele, m-am dus către ea. Am afișat un zâmbet plăcut și am întrebat-o dacă vrea să facem un schimb. Răspunsul a fost scurt:
– Nu!

Asta e, mi-am zis. Nu toți sunt obligați să te ajute. Nu vrea, nu vrea. Dar curiozitatea m-a făcut să o întreb, de ce?

– Pentru că am o prejudecată, nu-mi schimb niciodată locul din avion.

Am rămas ușor surprins. Oau. Nu am mai pomenit așa ceva. Naiv, am încercat să-i spun că nu ar trebui să-i fie frică. Avioanele sunt sigure și… nu am mai terminat de zis.

– Nu am nevoie de sfaturile tale, lasă aroganța asta.

A fost greșeala mea să fi continuat discuția, evident. Am uitat că aveam o prejudecată față de cei care au prejudecăți. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrimul an de școală și Doamna!