Prima învățătoare

După ce s-a îmbrăcat frumos, frumos, frumos, Nati a fost pregătită pentru prima zi de școală, pentru clasa I. Dresuri albe, o rochiță bleumarin, pantofi noi și atitudine corectă. Și cum era așa de drăguță, frumoasă, scoasă din cutie, am purces!

Doar că în momentul în care coboram frumos pe scări, la ieșirea din bloc… Nati – buuuuf. S-a lungit cât este de mică/mare. A căzut, iar dresurile au devenit istorie. Noroc că aveam altele. De rezervă. 🙂

Așă că ne-am reechipat. Se’ntâmplă.

Dar textul de aci nu este despre dresuri, îmbrăcăminte. Este despre faptul că Natalia are o doamnă minunată. Știți voi, Doamna profesoară. Cea cu care stă uneori mai mult decât cu mine.

Cum mi-am dat seama? Nu de la faptul că scrie, citește, că ne spune lucruri noi învățate la școală. Nicidecum! Primul lucru pe care l-a făcut când am ajuns la școală în prima zi după vacanță – s-a dus și a îmbrățișat-o.

Ce dovadă mai bună vreți? Mărturisesc, m-a înțepat ușor inima. Adică, în relația mea cu copilul nu prea mai există loc. E prea aglomerat. Există Maia, bunicii, mătușele, unchii, cumnați, verișorii și poate un prieten sau doi. Hei, e deja cam mult. Așa că m-am întunecat un pic când am văzut cu câtă dragoste s-au îmbrățișat. Dar a fost doar o secundă. Fix o secundă.

Și eu am avut noroc de o doamnă învățătoare bună, minunată, la care țin foarte mult și pe care vreau să o revăd. Așa că mă bucur mult pentru Natalia. Mă bucur că are norocul acesta să-și poată îmbrățișa Doamna în primul rând. Nu colegii, nu prietenii. Doamna.

Fraților, dacă există chimia asta, învățătura o să vină de la sine și o să fie bine. Și o să fie cu coroniță și cu toate celea educaționale. Important este ca peste ani, Nati să-și amintească:
”Era o zi frumoasă de vară. Eram îmbrăcată frumos, cu rochiță superbă, dresuri albe. Eram scoasă din cutie. Țin minte că am căzut, mi s-au rupt dresurile și a trebuit să le schimb, iar apoi m-am îmbrățișat cu Doamna mea învățătoare și m-am bucurat mult să o văd. O femeie minunată, la care țin foarte mult și pe care vreau să o revăd!!!”

Vedeți vlogul filmat de noi doi. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleWizz mi-a luat banii de 2 ori pentru bilete. Cât durează să-i recuperez?