La Disneyland (câteva sfaturi)

”Natalia, mergem la Disneyland”, i-am spus fetiței mele care a explodat într-o bucurie fără de margini. ”Uraaaa”, a țipat ea.

Ce copil nu-și dorește o astfel de plimbare? Foarte puțini, probabil.

Așa că ne-am suit pe-o roată… de avion și am decolat, așa cum spuneam și în textul de mai jos, spre Paris, cu destinația finală Disneyland.

Acum câteva cuvinte despre Disneyland. Suntem la a doua escapadă în cel mai cunoscut parc de distracții din lume. Dacă ești pentru prima dată la Disneyland, iată câteva lucruri care nu ți se prea spun despre parc.

În primul rând, vremea. Vremea în această zonă poate fi extrem de schimbătoare. Într-o singură zi poți avea și ploaie, și soare, și frig, și cald. Mai ales toamna sau primăvara. Am fost de două ori și de fiecare dată am pățit la fel. 🙂 Așadar, pelerine. O să vă salveze.

În al doilea rând, pregătiți-vă să stați la cozi uriașe. URIAȘEEEE! La cele mai spectaculoase distracții din parc sunt, evident, cele mai mari. Cel mai mult am stat o oră și jumătate. Desigur, puteți plăti un fast pass, dar s-ar putea să nu vă ajute nici acesta. În fine, răbdare. Cozile pot fi plăcute dacă aveți suficientă mâncare în rucsac, apă și povești de distrat copilul și partenerul. Până la urmă, fraților, sunteți la Disneyland, împreună cu cei mai dragi oameni, ce poate fi mai frumos? Chiar și statul la coadă are farmecul său cu oamenii potriviți.

În al treilea rând. Unele distracții pot fi… de speriat. Pe bune. Luați-le progresiv. Mergeți la cele mai cuminți și după aia creșteți ritmul și adrenalina. Noi am sărit direct în Spacecevarapid. Chiar și eu am avut o tresărire de inimă. Natalia, fetița mea de 7 ani, a avut mai multe. Dar și vreo 2-3 lacrimi vărsate. Și-a revenit repede și a cerut să repetăm experiența. 🙂

În al patrulea rând. Mâncarea în interiorul parcului este scumpuță. Mă rog, nu este un capăt de țară prețul. Problema este că nu ni s-a dat pe gust. Pe șleau zis, nu este gustoasă. 🙂 Soluția o reprezintă restaurantele din afara parcului. Asta dacă găsiți și acolo ceva bun.

În al cincilea. Puteți găsi cazare în hotelurile Disneyland. Am fost acolo data trecută și este chiar ok, plăcut, dar un pic mai scump. Dacă sunteți mai pe low budget, vă puteți orienta și spre apartamentele din apropierea parcului. Le găsiți pe Airbnb, unde în altă parte? 🙂 Sunt de închiriat și faceți pe jos 20 de minute cel mult, la pas lejer.

Ar mai fi de zis, dar las pe altă dată. Vă las cu primul episod pe vlogul nostru de la Disney. Enjoy, că Natalia s-a distrat maximum!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAventură spațială la Disneyland(vlog)