Natalia, Maia și Vitalie la Paris(vlog și poze)

Fusesem la Paris de câteva ori până acum. De fiecare dată pe repede înainte. Concluzia: îmi plăcu Parisul. Și voiam să îl vadă și fetele mele.

Minunea s-a întâmplat acum câteva zile când am putut să mergem în familie la Paris. Nici de data asta nu am stat suficient de mult, atât cât mi-aș fi dorit eu. Dar tot a fost perfect.

Acestea sunt pozele din plimbarea noastră prin Paris, iar după ele veți citi și câteva reguli de bază ale călătoriei.

 

 

Acum, regulile. Le-aș spune aventuri, dar nu sunt decât niște chestii care ni s-au întâmplat și poate ajută pe careva dintre cei care citesc acest blog și plănuiesc o escapadă pariziană.

Deci, da, este mai ieftin să zbori la Paris cu low costul. Dar luați în considerare faptul că la prețul biletului low cost la Wizz Air, de pildă, trebuie să adăugați 17 euro dus și 17 euro întors de persoană de la Beauvais până la Paris propriu-zis. Călătoria este cu autobuzul și durează în jur de o oră, chiar mai bine.

Și tot despre aeroportul Beauvais. Este foart mic, ca multe aeroporturi low cost din Europa. Iar dacă se nimerește să prindeți 2, 3 sau patru avioane, coada o să fie inuman de lungă. Nu de alta, dar funcționează doar 4 ghișee pentru verificarea actelor. Veți avea nevoie de multă răbdare. Noi era să întârziem la avion și a trebuit, cu toată rușinea, să cerem să fim lăsați în față.

Ați folosit vreodată aplicațiile pentru bagaje? Da, funcționează. Doar că la Paris nu sunt cele mai ieftine din lume. Am utilizat LuggageHero pentru vreo 3-4 ore și ne-a costat 14 euro. Am lăsat bagajele, 2 rucsace, într-un magazin alimentar. Un domn care nu vorbea bine nici franceză, nici engleză ni le-a luat și ni le-a returnat intacte. Nu știu dacă alții s-au plâns de acest serviciu, la noi a funcționat, asta ca să nu ne cărăm cu toate bagajele prin oraș.

Și Revolutul a funcționat fără probleme. De fapt, a avut o singură sincopă. Auchan, la un moment dat, nu a vrut să accepte plata cu Revolutul, deși aveam net pe telefon. Ciudat este că plătisem fix acolo cu o zi înainte și a mers.

Aveți grijă mare la încălțăminte. Dacă veți descoperi un fel de cui în pantof, unul pe care nu l-ați știut acolo niciodată, unul pe care nu-l puteți scoate nici cu blesteme sau descântece… Rămâne o singură soluție – Decathlon. 🙂 Am cumpărat pantofi sport de la Decathlon Paris. Prețurile erau ca în România, chiar mai mici.

Altfel, Parisul este mereu o idee bună. Mie îmi place. Și fetelor le-a plăcut.

Iată și un vlog:

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLa Disneyland (câteva sfaturi)