Cel mai mare dușman al lui Lukashenco este… telefonul mobil

Cetățenii filmează, publică pe canalele de socializare, în special pe Telegram, iar jurnaliștii, inclusiv eu, vă arătăm ce se întâmplă în Belarus.
Iată încă un episod fabulos care s-a petrecut cu câteva minute în urmă în Minsk. Este proaspăt, l-am subtitrat pentru voi.

Deci, Lukashenco a pornit astăzi într-un turneu al întreprinderilor mari din Minsk. A pornit cu elicopterul, înconjurat de bodyguarzii săi.
Doar că s-a lovit de un Uhadi/Pleacă puternic. Muncitorii nu-l mai vor în fruntea statului.

Vădit enervat și supărat, Lukashenco coboară de pe scena improvizată în curtea unei fabrici, dar nu înainte de a le arunca oamenilor: “acum puteți striga Uhadi”. Zis și făcut, oamenii îi respectă îndemnul.

Când să plece cu totul din fabrică, din mulțime, un muncitor îi aruncă dur și sarcastic: “împușcă-te, ofițerule!” O trimitere la gradul se “podpolkovnik”, un fel locotenent colonel pe care Lukashenco îl afișează mereu.

Și mai iritat, Lukashenco se îndreaptă cu pas hotărât spre tolpa/gloată înconjurat de bodyguarzii săi și se răstește la bărbatul care a avut curajul să-l înfrunte pe “ultimul dictator din Europa”.

Cel mai mult însă îl deranjează un telefon pe care îl vede în mulțime și cere să fie lăsat jos imediat.

Apropo, am văzut multe paralele pe care le faceți în comentarii între Lukashenco și Ceaușescu. Nu sunteți singurii. Belorușii îl numesc de ceva vreme pe Lukashenco – Lukashescu, vedeți și în poză scris în rusă.

Sursa: NEXTA.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleRăzboiul din ”grădina neagră” - ultimul război sângeros din Europa