Cum a fost ”plecată” Tihanovskaya din Belarus?

Protestele care au avut loc noaptea trecută în toate orașele mari din Belarus, în special Minsk, sunt de o violență și cruzime ieșite din comun. Au fost rănite zeci de persoane și a murit un protestatar, informația este oficială, recunoscută de autorități.

Totuși, știrea care a șocat Belarusul este asta: Svetlana Tihanovskaya a plecat în această noapte din țară. Asta după ce a fost reținută 7 ore de autorități și nimeni nu a reușit să vorbească la telefon cu ea. Din ce scriu jurnaliștii beloruși, Tihanovskaya a plecat în Lituania.

Din primele informații, înțeleg că în cele 7 ore a fost pusă în fața unor presiuni și alegeri dificile. Probabil că vom afla în curând despre ce este vorba.

Aici vedeți ce spune Tihanovskaya în adresarea pe care a filmat-o chiar ea. Cu ochii în lacrimi recunoaște că este o femeie slabă:
”Știți, am crezut că această campanie m-a întărit mult și mi-a dat atât de multă putere, că pot rezista la multe.
Dar, se pare, am rămas aceeași femeie slabă de la început.
Am luat o decizie foarte dificilă pentru mine.
Am luat această decizie de una singură.
Fără prieteni, fără cei de la sediu, fără Serghei(soțul).
Nimeni nu ar fi putut pur și simplu să o influențeze.
Știu, mulți mă vor înțelege, mulți mă vor judeca, iar mulți mă vor urî. Dar să știți, să nu dea Dumnezeu să fiți puși în fața unei astfel de alegeri în fața căreia am fost pusă eu.
Tocmai de aceea, oameni buni, aveți grijă de voi, vă rog – nicio viață nu merită ce se întâmplă acum.
Eu…
Copiii sunt ceea ce avem noi mai important în viață.”

Despre Tihanovskaya am scris aici: https://bit.ly/2XLyU4f

Opoziția din Belarus susține că Tihanovskaya a fost plecată din țară. După 7 ore în care a fost reținută, ”siloviki”, adică forțele de ordine loiale lui Lukashenco au scos-o pe această din țară, au dus-o în Lituania. În continuare, în arest, în Belarus sunt soțul ei, prietenii, oameni din staff-ul electoral.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCeea ce se întâmplă în Belarus depășește orice imaginație și scenariu de film