Corupția continuă să ucidă, de data asta la Piatra Neamț

”Corupția continuă să ucidă, de data asta la Piatra Neamț”, mi-a spus cineva și mi-a trimis un link. Era o conferință de presă.

Am urmărit-o, iar mai jos o să vă povestesc câteva lucruri despre administrația publică locală din Neamț.
Mai întâi despre conferință.

Miercuri, 11 noiembrie, managerul interimar al Spitalului Județean din Piatra Neamț, Lucian Micu, s-a lăudat presei locale că vrea să mărească secția de Anestezie și Terapie Intensivă(celebra ATI).

În secția ATI a spitalului a izbucnit un incendiu puternic care a luat viața a zece persoane. Din păcate, cifra poate crește.

Am selectat pentru voi o bucată din ce spunea Lucian Micu, managerul interimar al spitalului. Îl aveți și în video.
”Lucrăm la o recompartimentare ATI pentru a regândi și a găsi o soluție pentru mărirea numărului de paturi. Va fi funcțional la sfârșitul săptămânii. Vom câștiga în acest mod 4 paturi ATI dedicate. Dorim și extinderea prizelor de oxigen. […] Oxigenul fiind unul din medicamentele de bază pentru tratarea de Coronavirus.”
(sursa: TurnTV)

Ce fel de lucrări a făcut acolo? Cât de sigure au fost? Au jucat vreun rol în acest incendiu groaznic? Vom afla… Sau nu.

Știm sigur câteva detalii din recenta biografie a managerului interimar.

Lucian Micu fusese primar de Roman din partea PNL. A fost demis din funcție după ce ANI l-a declarat incompatibil. Motivul, a ocupat o funcție în Consiliul de Administrație a spitalului din Roman. Lucru ilegal.

În schimb, a fost posibilă o compatibilitate politică. Fostul primar PNL a încercat să candideze din nou la funcția de primar, de data asta din partea unei alianțe PSD-PPU. A încercat, dar nu a mai putut candida. Într-un final, Consiliul Județean, în frunte cu Ionel Arsene(PSD), l-a numit manager interimar la spitalul din Piatra Neamț, unde în această seară au murit 10 oameni în secția care trebuia să-i salveze de la moarte.

Închei cu un citat dintr-o altă conferință a lui Lucian Micu:
”Nu e niciun secret că eu am fost în PSD și apoi în PNL, mă întorc în PSD. Eu am adus bani pentru Roman și pe vremea PSD, și pe vremea PNL și am știut să atrag și fonduri europene. Să fie traseismul ultima problemă a Romanului.”

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePovestea unor pantofi sport mai scumpi de Black Friday decât vara și explicația comerciantului