Povestea unor pantofi sport mai scumpi de Black Friday decât vara și explicația comerciantului

Vă mulțumesc pentru sesizările pe care mi le tot trimiteți despre diferite chestii pe care nu le înțelegeți, în acest caz diferențele de preț de Black Friday față perioada când nu suntem în perioada de BF.

Iată un caz pe care vi-l prezint cu suficient de multe date ca să vă faceți o părere informată.

Este vorba de niște pantofi comercializați de hervis.ro. Astăzi, de BF, pantofii costă 420 de lei și prezintă o reducere de 44%. Clientul cu care am discutat și care mi-a trimis o copie a comenzii făcute pe 28 august 2020 spune că a cumpărat atunci modelul respectiv cu 305 lei.

”Bocancii luați în august, da sunt genul care își face sanie vara, sunt acum la ofertă de Black Friday mai scumpi. Nu mi-e clar dacă faptul că suntem în sezon compensează diferența de preț”, spune clientul nedumerit.

Am încercat să aflu de la comerciant motivul acestei diferențe. Iată ce spun reprezentanții magazinului într-un răspuns pe email:
”Clientul care v-a trimis aceasta informatie a cumparat in luna august un produs din sezonul trecut.
Gama noua de produse ne-a ajuns de la furnizor in luna septembrie, la alte preturi.
Este corect pretul actual, din toate punctele de vedere, inclusiv cel legal.
Sunt diferente minore intre colectii, ii pot da evident detalii in acest sens clientului.”

Am discutat la telefon cu reprezentantul magazinului pentru a înțelege și mai bine diferența de preț și de colecții.

Deci, ce spune comerciantul? Mai jos sunt explicațiile pe larg, așa cum le-am înțeles.

Prețul a fost foarte bun vara, este adevărat. Era final de colecție, iar astfel de produse se dau la prețuri excelente, mult reduse. Mai mult, i s-a aplicat și o reducere de 50 de lei, așa cum se vede și în comanda de pe site. Astfel, clientul a intuit bine cumpărând vara sanie, mi-a explicat reprezentantul comerciantului.

Cu toate acestea, spune magazinul, reducerea de Black Friday este reală și se face din prețul noii colecții.
Noua colecție venită în septembrie a fost scumpită chiar de producător. Pantofii noi diferă de cei din vechea colecție, chit că par identici. Din poze nu-ți vei da seama de asta, mai adaugă magazinul.

Magazinul susține că toate aceste calcule pot fi demonstrate Protecției Consumatorilor și nu își permite luxul de a lua amenzi.

În ciuda acestei reclamații, reprezentanții comerciantului sunt dispuși să-i explice clientului diferențele de prețuri și chiar se declară mulțumiți că există interes pentru produsele de sport. Asta în condițiile în care oamenii stau în case, iar vânzările, inclusiv cele de Black Friday, nu se anunță în acest an foarte fericite pentru toată piața.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleJanine: povestea unei fetițe, viața căreia a fost mutilată de “știrile false” din 1944