“Terorism” moldovenesc în SUA. Atacul asupra Capitoliului

Image may contain: 1 person, text that says 'FUX NATION FOX NATION FOX NATION FOX NATION *N FO NATI OX ION FOX NATION Y FOX NATION E0 FOX F'

Două femei născute în Republica Moldova, mamă și fiică, sunt acuzate nici mai mult nici mai puțin că s-au implicat în atacul asupra Congresului American. Nu este un banc. Este o poveste pe cât de curioasă, pe atât de adevărată.
O redau mai jos din presa de peste ocean.

Potrivit jurnaliștilor de la Buzfeed, Kristina Malimon(24 de ani) și mama sa, Evgenya Malimon(54 de ani) au fost audiate săptămâna trecută de un judecător după ce au fost reținute în timpul “atacului asupra Congresului American”.

Image may contain: 4 people, people standing, people on stage and outdoor

Știrea a făcut rapid carieră în presa americană pentru că Evgenya Malimon(54 ani) a cerut în instanță un traducător rus.

Un rus care ar fi participat la atacarea unui simbol al democrației americane? Hm!!! Asta atrage imediat atenția. Informația s-a împrăștiat rapid în toată lumea.

Jurnaliștii americani au descoperit însă că “rusoaica” este doar vorbitoare de rusă fiind originară din Republica Moldova. Doar atât se știe despre Evgenya Malimon.

Despre fiica ei, Kristina Malimon, se știu mai multe. În special de pe rețelele sociale, unde și-a manifestat atitudinile anti-mască, rezervele față de pericolul Covid-19. În schimb, s-a declarat o susținătoare înflăcărată a lui Trump.

Image may contain: 1 person, standing

Pe Instagram povestește că s-a născut în Bălți, oraș din Nordul Republicii Moldova, că este credincioasă(membră a bisericii evanghelice).

Kristina Malimon locuiește cu mama sa la aceeași adresă din Portland, SUA, spun jurnaliștii americani de la OregonLive și face parte din Comitetul Național al Tinerilor Republicani din Statul American Oregon.

Pe Instagramul ei găsim o poză cu Trump Jr. și o groază de selfie-uri de la multele întâlniri electorale ale lui Donald Trump.

Image may contain: 2 people, beard

A apărut și într-un reportaj al Televiziunii de stat din Rusia filmat în SUA. Vedeți clipul.

Femeia de 24 de ani este prezentată de reporterul rus ca politician începător și vorbește(în rusă) cu patimă despre Trump. ”El a mers în Biroul Oval pentru a ne salva țara. Ei, cei din stânga(se referă la democrați), văd asta și îi plătesc pe oameni să provoace astfel de distrugeri”, spunea Kristina Malimon pentru televiziunea de stat rusă despre un protest anti-Trump.

Cele două femei, mamă și fiică, au fost eliberate din custodia poliției, dar nu mai au voie să revină în Washington, scrie Buzfeed.

În comentariile de pe rețelele de socializare, unii americani se întreabă dacă femeile au cetățenie SUA și de ce niște emigranți la prima generație în America sunt susținători ai unui politician cunoscut pentru declarații anti-emigrație și anti-emigranți?

Image may contain: 1 person, hat, closeup and outdoor

Jurnaliștii americani amintesc de un caz controversat din August 2020, care a creat o groază de discuții. Kristina Malimon a fost printre organizatorii unei parade pro-Trump cu bărci pe râul Willamette din Portland. Din cauza paradei, care a făcut valuri la propriu, s-ar fi scufundat o barcă aflată din întâmplare pe râu. În barcă se afla o familie.

Organizatorii au negat acuzațiile susținând că de vină sunt cei scufundați pentru că erau prea mulți în barcă. Din fericire, nimeni nu a murit.

Acum, la Capitoliu, sunt 5 morți. După o prezentare atât de lungă, tragem linie.

Kristina Malimon are parte de niște acuzații grave, spun jurnaliștii americani: “Her charges include unlawful entry and curfew violation. She should be charged with TERRORISM!” Adică, pătrundere ilegală, nerespectarea stării de asediu și TERORISM.

Chiar președintele ales al SUA, Joe Biden, spunea că la Capitoliu a fost vorba de “terorism local”.

Ar putea fi pentru prima dată în istorie când persoane originare din Republica Moldova ar fi acuzate oficial de terorism de către Statele Unite.

Comentarii Facebook

comments