Spitalul Metropolitan din București este încă la stadiul de machetă

Ceea ce vedeți în poză este macheta a ceea ce trebuia să fie Spitalul Metropolitan din București. Pentru cine nu știe, urma să fie construit în Pipera, în locul unei baze auto STB. Acum acolo este un fel de spital modular amenajat în niște containere destinate inițial organizării de șantier.

Numai că din proiectul Spitalului Modular a rămas doar… macheta.

Aceasta a stat ani buni în sala mare de ședințe a edilului șef din București. Acolo a găsit-o actualul primar.

Acum a fost coborâtă la parterul primăriei, unde am și văzut-o astăzi. Stă stingheră pe un hol, într-un colț, în spatele scărilor.

Deci, cam asta este soarta machetei spitalului Metropolitan.

Am vrut să aflu în conferința de presă ținută de primarul Capitalei care este soarta spitalului Metropolitan? Mai ales că sunt milioane de lei plătite pe un studiu de fezabilitate. Banii s-ar duce pe apa Dâmboviței dacă nu se face nimic.

Primarul Nicușor Dan susține că nu sunt bani pentru o asemenea construcție. Bugetul Primăriei Capitalei nu are de unde să-i dea.

S-a încercat introducerea proiectului prin celebrul PNRR. Puține șanse să treacă. Astfel că sunt puține șanse să vedem până la sfârșitul mandatului actualului primar un spital Metropolitan, spune Nicușor Dan.

În schimb, are mai multe șanse să fie terminată o extindere a spitalului Sfânta Maria pentru un centru de transplant, spune primarul. A prezentat și o machetă în acest sens pe pagina sa de Facebook.

Sursa pozei: Facebook.com/NicusorDan.ro

Crede că ar putea avea banii din PNRR pentru a transforma macheta în realitate.

 

Lasă un răspuns