4 din 10 şoferi români nu semnalizează toate manevrele pe care le fac în trafic – studiu

Dacă vi s-a părut că în traficul din România este greu să fii șofer corect și să-ți păstrezi calmul – nu vi s-a părut. Un studiu confirmă senzația neplăcută de a conduce prin România.

Potrivit studiului…

?4 din 10 șoferi români nu semnalizează toate manevrele pe care le fac în trafic.

?1 pieton din 2 este de părere că traversarea pe o trecere de pietoni ascunsă de mașini parcate reprezintă un risc semnificativ mai mare decât traversarea pe la o trecere cu vizibilitate.

Și nu este totul.

?8 șoferi români din 10 recunosc că parchează într-un loc nepermis cu o ”relativă repetitivitate”. Asta deși majoritatea șoferilor sunt de acord că autoturismele parcate neregulamentar îngreunează circulația.

În aceste condiții, de ce parchează șoferii români în locuri interzise?

?Răspunsul a 43% dintre cei întrebați a fost: opresc doar pentru o perioadă scurtă de timp. Celebrele 5 minute care se pot transforma des într-o oră.

?60% dintre șoferii români nu le cer pasagerilor de pe locurile din spate să poarte centura de siguranță.

Nici pietonii români nu se lasă.

?Doar 46% dintre pietoni consideră că există „obiceiuri greşite” care le pot creşte într-o mare mare măsură riscul de a fi implicat în accident rutier.

?63% dintre pietoni nu consideră că această activitate este una atât de periculoasă şi traversează neregulamentar.

?56% dintre pietoni poartă centura de siguranţă doar atunci când stau pe locul din faţă dreapta al maşinii.

Studiul a fost făcut în contextul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație(va avea loc pe 21 Noiembrie) de către APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor și s-a desfăşurat online în cadrul campaniei FII TREAZ LA VOLAN!, la care au participat peste 11.000 de cetățeni români, din care peste 10.500 de șoferi.

De altfel, am făcut un interviu cu Titi Aur, specialist în condus defensiv, care a avut niște sfaturi extrem de aplicate pentru șoferii români.

Lasă un răspuns