VLOG! Drumurile naționale din Germania – parcări și curățenie. Drumurile naționale din România – aglomerație și mizerie în parcări!

Toată lumea laudă Germania pentru autostrăzi, mai ales pentru celebrele autobahn-uri unde nu există limită de viteze. Cumva drumurile secundare, drumurile lor naționale sunt în umbră și este păcat.

Am fost în Germania cu puțin timp în urmă și am filmat acest vlog jurnalistic.

Am zis să mă concentrez un pic pe drumurile lor mai mici, șoselele naționale, cele secundare, mai lăturalnice. Spuneți-le cum vreți.

Da, autobahn-ul este impresionant, dar aceste șosele sunt și ele fascinante. Din mai multe motive.
În primul rând, sunt foarte și foarte libere. Am circulat într-o zonă muntoasă, pe lângă Frankfurt. Este greu să compari cu drumurile aglomerate de la munte din România. Nu trebuie să vă amintesc ce ambuteiaje sunt pe la noi. Desigur, există aglomerare și pe la ei, dar nu știu dacă se poate compara cu aglomerarea românească.

Ar mai fi ceva. Curățenia lună care țipă de peste tot. De pe marginea acestor drumuri secundare, dar și din parcări.

Apropo de curățenia din Germania. Ca să fac o comparație cu România, după ce m-am întors din Germania am oprit într-o parcare pe Drumul Național 2.

Era o mizerie de nedescris. Pe lângă faptul că nu avem infrastructura necesară, nici educația nu ne permite să folosim cum trebuie șoselele existente.

Nu, nu are legătură cu coșurile de gunoi. Pot să vă confirm că în parcările din Germania nu am văzut niciun coș.

Aparent oamenilor de acolo nu le pică mâinile din umeri să-și țină resturile în mașină. Asta ca să le ducă acasă, unde, desigur, le colectează selectiv.

Lasă un răspuns