Polițiștii locali din sectorul 6 au fost chemați la examen să demonstreze că știu să scrie și să citească

A fost o zi tensionată și plină de emoții pentru polițiștii locali din Sectorul 6. Primăria le-a organizat un… examen.

Cei care îl pică rămân fără locul de muncă.

Primarul Ciprian Ciucu vrea să vadă câți dintre polițiștii locali sunt pregătiți, știu legislația, dar și câți dintre ei știu să scrie și să citească.

Mai mult decât atât, primarul sectorului 6 este supărat pe foarte mulți polițiști, atât locali, cât și naționali, nu se implică suficient în problemele pe care le observă în jurul lor. Îi vede doar în mașini, cu telefoanele în mână stând pe Tik Tok.

„Nu mă rezum la polițiștii locali, este un reproș pe care îl aduc pentru poliția MAI. Stau pe telefon, pe Tik Tok, îi văd în mașini și nu-i văd prezenți în comunitate. Am declarat că sunt unii politiști care nu știu să scrie sau să citească. Asta rămâne să fie demonstrat sau invalidat de acest concurs”, mi-a explicat Ciprian Ciucu.

În timp ce făceam interviul, am observat agitație. Un consilier i-a spus ceva la ureche primarului, iar acesta s-a schimbat un pic la față. Cineva sunase la poliția națională, la 112 să oprească examenul poliției locale care se desfășura în clădirea primăriei sectorului 6.

„Au ajuns să facă plângere la poliția națională, deși nu știu ce competențe are poliția locală să oprească examenul”, mi-a explicat primarul de la 6.

A ieșit apoi la polițiștii chemați prin 112. Primarul Ciprian Ciucu le-a reproșat că nu se ocupă cu alte lucruri importante pentru societate, de pildă, ridicat de mașini, dar au venit la primărie, la un examen.

Polițiștii i-au explicat că nu au descoperit nereguli și au plecat în scurt timp.

Am încercat să aflu ce cred examinații de astăzi. Cei care au acceptat să-mi vorbească mi-au recunoscut că au avut emoții mari. Spun că știu să citească și să scrie. Susțin că au citit și legislația.

Am întrebat pe cineva ce răspuns a ales la una dintre întrebări.
”Uzul de armă se face numai după somația:
Poliția locală, stai!
Poliția locală, stai că trag!
Poliția locală, stai pe loc!”

Nu a reușit să mă lămurească pentru că nu-și mai amintea ce a scris.

Potrivit primăriei, salariul unui polițist local din sectorul 6 poate ajunge și la 5500 de lei net(adică în mână). Aceștia au inclusiv un ajutor pentru hrană în valoare de 35 de lei pe zi.

Reportajul a fost la Știrile ProTV.

Lasă un răspuns